Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrácené! Čtyřletá holčička s umělým poprsím šokuje svět

3. září 2011 | 06:30

Zmalované batole s vycpávkami v podprsence i kalhotkách. Malá Maddy (4) je příkladem toho, kam až jsou matky v Americe ochotné zajít v touze zviditelnit své dcery.

Bizarní podívaná. Platinová blond paruka ve stylu Marylin Monroe, neonově růžové šatičky na tělo, výrazný make-up. Ještě ani nevyrostla z plenek a už nosí vycpávky, aby měla plnější poprsí, oblejší zadeček.

Kvůli vítězství cokoliv

Čtyřletá Maddy Jackson je jednou z účastnic americké reality show Toddlers & Tiaras, která sleduje každodenní přípravy malých děvčátek na soutěž krásy. Ve volné disciplíně napodobovala country zpěvačku Dolly Parton.

Vypadala však spíš jako silikonem "napumpovaná" panenka Barbie. Ani stylista Michael Booth, který se o vizáž Maddy obvykle stará, neprojevil z nápadu její matky Lindsay příliš nadšení. Podle něj jsou podobné oblečky už za hranicí vkusu. Obzvlášť pro malé batole. Šokující je však skutečnost, že porota byla z Maddy nadšená.

Veřejnost se bouří

"Některým lidem se to může zdát příliš. My to ale bereme jako normální věc. Falešná prsa a zadek jsou prostě jen bonus navíc," prohlásila "šílená" matka, která se první soutěže krásy zúčastnila už v devíti měsících.

Většina rodičů však její názory nesdílí. Holčička s podprsenku s vycpanými košíčky velikosti C a kalhotkami s "umělým" pozadím veřejnost pobouřila. Na Facebooku už běží kampaň za stažení show Toddlers and Tiaras z vysílání.

Zvrácené matky

Rozruch v těchto dnech vyvolala i Jools Willis (37), kosmetička vlastnící dva salony krásy v Sussexu. Přiznala, že své děti, syny Zaca (14) a Chayce (6) a dcery Darcie (10) a Tate (4), stříká opalovacím sprejem.

Sociální pracovnice však takové počínání odsoudila. "Podporuje to děti v narůstající sexualizaci mladých lidí. Může jim to způsobit fyzickou i psychickou újmu," prohlásila.