Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Děti kulturisti: Chceme být největší siláci světa!

25. října 2010 | 05:25

Kosmonaut, prezident, světoznámý sportovec. Klučičí sny jsou různé, avšak jedno mají společné – děti z nich postupem času vyrostou. Ne však rumunští bráškové, kteří už mají o své budoucnosti jasno. Chtějí se stát největšími siláky světa! A za svým cílem si Claudiu (4) a Giuliano (6) jdou už od útlého věku.

Chlapečci zdvihají jen tak na rozehřátí čtyřkilové činky a předvádějí úchvatné akrobatické kousky. Claudiu začal kopírovat svého staršího brášku už v osmnácti měsících a od té doby trénují sourozenci společně.

Jejich den je kombinací cvičení a posilování. Už od rána dělají sklapovačky, visí na hrazdě... Mají tak vyrýsované svaly po celém těle a sílu by jim mohl závidět i Pepek námořník.

Kazí jim rodiče dětství?

Jejich otec, bývalý boxer Iulian Stroe (35), je přesvědčený, že to je pouze začátek a že se z jeho synů jednou stanou skuteční kulturisti a neohrožení bojovníci. Nutno podotknout, že zatím mají oba chlapečci poměrně slušnou šanci na úspěch. Jejich rodiče se je snaží všemožně podporovat i přesto, že někteří lidé tvrdí, že z dětí dělají už v tak raném věku šlachovitá monstra.

Chlapečci pijí vitaminy rozpustné ve vodě a drží přísnou dietu, která se skládá především z jídel, jež jsou bohatá na protein, a striktně se vyhýbají tukům. „Říkají nám, že chlapci nemají to správné dětství a že kvůli posilování narušujeme jejich vývoj, ale na nic takového neexistují žádné důkazy,“ stojí si pevně za svým Iulian, který zároveň oba chlapce trénuje. Nezbývá než doufat, že honba za senzací nezanechá na jeho synech, kteří žijí s rodiči na odlehlé farmě, následky.

Autor: INT, vk, mivrk