Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejmarnivější muž Anglie: Chtěl být dokonalý, tak si nechal zmenšit nohy!

9. července 2016 | 06:00

Rozchody po dlouholetých vztazích každý prožívá jinak. Ryan Stavaley ten svůj po dvanácti letech vzal skutečně z gruntu. Rozhodl se, že se stane jedním z nejatraktivnějších "vanity" mužů Británie, aby znovu nabyl své ztracené sebevědomí. Prodal všechny věci po své přítelkyni, aby měl na botox. A tím to všechno začalo. 

Co uděláte, když se rozejdete s přítelem nebo přítelkyní? Dáte si panáka, začnete cvičit, případně budete hledat útěchu v cizí náruči. Pětadvacetiletý Ryan Stavaley se rozhodl, že získá ztracené sebevědomí tak, že se stane nejatraktivnějším mužem Británie. A vlastně se mu to téměř podařilo – je znám jako nejmarnivější muž své země. 

První botox

Podle jeho slov na tom není nic divného, jen pár boulí.
Autor: Profimedia.cz

"Do té doby jsem pro sebe nikdy nic neudělal. Vše jen pro svou přítelkyni. Chodil jsem šest dnů v týdnu do práce, abych nám vydělal na střechu nad hlavou," vzpomíná. Když od něj ale po dvanácti letech odešla, rozhodl se konečně začít se věnovat sobě. Prodal všechny její věci a šel na svůj první botox. 

Jeho cílem bylo najít si novou okouzlující ženu a práci v modelingu. Zatím se dostal jen na jeho práh, živí se jako manažer módních a kosmetických značek. Zastupuje například Chanel. Jenže přišel první problém. "Měl jsem velké nohy, vypadaly jako klaunské. To se prostě nehodilo k dobře padnoucím kalhotám," vysvětluje důvody, proč podstoupil poměrně radikální proceduru. Začal si svazovat nohy podle starých čínských technik, a zmenšil si je tak z velikosti 10 na velikost 6.

Za vzhled utratí průměrný plat

"Lidé si myslí, že to, co jsem si udělal s nohama, je strašné. Ale přitom je to jen pár boulí a hrbolků, jinak vypadají vlastně docela normálně," říká s pohledem namířeným ke svým zdeformovaným prstům na nohou. Ryan Stavaley ale dbá i na zbytek svého těla. Dvakrát denně používá samoopalovací krém na svůj obličej, jednou denně chodí do solária, několikrát měsíčně podstupuje botox, každý večer si bělí zuby pomocí speciálního přístroje. Než vyjde z domu, trvá mu to dvě hodiny. Za své oblečení a kosmetiku utratí měsíčně v přepočtu 32 tisíc korun. 

Teď jsem teprve šťastný
Po rozchodu potřeboval nabýt sebevědomí, a tak šel na botox.
Autor: Profimedia.cz

Aby si to všechno mohl dovolit, ze začátku téměř nic nejedl, do práce ráno chodil pěšky, aby ušetřil každou libru. V rámci socializace také chodil několikrát v týdnu pít. To všechno dohromady se pak podepsalo na jeho zdraví. "Dělal jsem vše pro svůj zevnějšek, ale nic pro sebe samotného – zevnitř. Tak se teď snažím být lepším člověkem, hlídám si stravu, abych se dal dohromady," říká. 

Kromě toho také začal pracovat v charitě, která je zaměřena na lidi s demencí. "Jsem teď sám se sebou šťastnější. Se svým vzhledem, s tím, co dělám, co chci dělat. Miluji svůj život a procházky po Manchesteru," říká muž. 

Více osudů se můžete přečíst v rubrice Příběhy