Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné video: Matce zemřel syn a jeho srdce zachránilo život. Teď uslyšela jeho tlukot!

Video se připravuje ...
Lisa Swansonová poprvé potkává Terryho Hoopera, kterému transplantovali srdce jejího syna
VIDEO: Youtube.com
9. dubna 2016 | 06:00

Radost a zároveň i smutek pocítila Lisa Swanson, když potkala Terryho Hoopera. A nebylo to jen tím, že měl na tričku obrázek jejího syna, který zemřel při nehodě. Bylo to tím, že po třech letech slyšela bít synovo srdce. V těle někoho jiného.

Levi a Shelby Schulzovi byli obyčejní bratři – dvojčata. Do jejich života ale zasáhla v roce 2012, kdy oběma bylo 18 let, autonehoda. Levi nepřežil. Jeho srdce ale bylo po třech dnech transplantováno jinému člověku. Jako vhodný dárce se ukázal tehdy šedesátiletý Terry Hooper, který trpěl kardiomyopatií. Leviho srdce mu zachránilo život.

Setkání provázely emoce.
Autor: Youtube.com

Po třech letech se Terry setkal s Leviho matkou Lisou Swanson. Lisa mohla opět slyšet tlukot srdce svého milovaného a ztraceného syna. Setkání provázely silné emoce a dojetí. Terry Hooper nedokázal zadržet slzy. "Je můj hrdina," říká o něm Terry a slzí. "A není dne, kdy bych na něj nemyslel."

Slzy vstoupí do očí i Lise, obzvlášť ve chvíli, kdy lékaři kliniky v americké Nebrasce pustí tlukot srdce nahlas prostřednictvím ultrazvuku. Lisa vše sleduje a dojatě říká: "Je to skvělé. Opravdu to zní tak, jako by tam to srdce patřilo." Později byla schopna více popsat své emoce. "Jsem šťastná i smutná zároveň. Smutná proto, že tu můj syn není. Ale šťastná, že mohl pomoci Terrymu."

Srdce Leviho Schulze v těle Terryho Hoopera
Autor: Youtube.com

Dnes již 64letý Terry svůj vděk vyjádřil Lise i drobným, ale velice osobním dárkem. Věnoval jí hračku, medvídka, ve kterém je nahrán tlukot Leviho srdce. A teď už i srdce Terryho. Lise tak bude každý den připomínat, že i nejtěžší chvíle života mohou přinést něco krásného a důležitého.

Autor: is