Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejkrásnější dárek: Dívka slyšela tlouct transplantované srdce svého zemřelého bratra

19. března 2016 | 06:00

Patnácté narozeniny jsou pro latinskoamerické dívky velkou událostí – skoro tak důležitou, jako je svatba. Řeší se šaty, občerstvení, hosté... A také dárky, aby dívka na svůj velký den nezapomněla. A Monique Hernandez z amerického Texasu na ně opravdu nezapomene: po dlouhých deseti letech slyšela znovu bít srdce svého bratra, který zemřel při autonehodě.

Patnácté narozeniny Monique Hernandez probíhaly podobně jako oslavy jejích vrstevnic. Velká oslava, krásné šaty, hudba, tanec, občerstvení a radost. A přece jen byly jiné než ostatní. Monique má totiž jedno přání: vidět osmnáctiletou dívku Aubrey Reeves. Když se obě setkají, padnou si do náruče, obejmou se a začnou slzet. A obě mají své důvody.


Setkání bylo plné emocí.
Autor: Youtube.com/Fresh News

Je to totiž už deset let, co rodinu Hernandezových navždy opustil bratříček Monique, malý Mike. Zemřel při autonehodě. Rodina se tehdy rozhodla věnovat jeho srdce pro transplantaci. A jeho srdce teď netluče v hrudníku nikoho jiného než Aubrey Reeves. Poznat Aubrey a poslechnout si znovu tlukot srdce svého milovaného brášky bylo pro Monique to největší narozeninové přání. A to se jí splnilo. Když spolu s maminkou uslyšela srdce milovaného Mika, začaly dojetím plakat.

Pro nemocnou Aubrey to byla poslední šance, dvě transplantace se nepovedly.
Autor: Youtube.com/Fresh News
Srdce bylo v jejich rodině vždycky symbolem lásky, porozumění i ochrany. "Měli jsme spolu takovou svou věc: vždycky jsem vzala jeho ručičku a položila ji na mé srdce a svou jsem položila na jeho. Zeptala jsem se: slyšíš, jak tlučou?" vzpomíná maminka  Mikeho a Monique – Melissa Hernandez. "Říkala jsem mu: vždycky když budeš vystrašený nebo se ti bude stýskat po mamince a tatínkovi, dej si ruku na srdíčko a pohlaď si ho. A vzpomeneš si, že maminka to dělá taky tak a pořád na tebe myslí," řekla Melissa Hernandez ABC News.

Slyšet srdce svého syna tlouct v těle jiné dívky pro ni bylo tedy velice silným zážitkem. Pro Aubrey bylo srdce od Mikeho něco jako výhra v loterii. Do té doby absolvovala už dvě transplantace a obě neúspěšně. Nedávala si tedy moc nadějí. S tímto novým srdcem ale všechny problémy ustaly a dívka žije celkem spokojeně.

Dívky zůstaly na oslavě dlouho v objetí a dlouho v slzách. "Monique byla pochopitelně smutná, ale na druhou stranu strašně šťastná. Na svůj velký den opravdu nezapomene," říká matka. "Když jsme obě viděly Aubrey, pochopily jsme, že jsme se tehdy rozhodly správně." A jejich příběh je důkazem, že i v nejhorších chvílích se může zrodit něco krásného.

Video se připravuje ...
Patnáctiletá dívka Monique se setkává s dívkou, které před deseti lety transplantovali srdce právě od milovaného bratra Monique • VIDEO: Youtube.com/Fresh TV