Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krutý osud! Podívejte se na fotografie nejošklivější ženy světa od dětství do dospělosti!

13. června 2016 | 16:00
Zdá se, že někdo dostal do vínku i její krásu a na ni samotnou moc nezbylo. Předkus s koňskými zuby, zakalené oko, kostnatý obličej, extrémně vyzáblé tělo. Už v útlém věku si prožila své, však to znáte, vrstevníci dokážou být víc než krutí. A nejen oni. Paradoxně ale prý lidská zloba a nenávist její život zlepšily.

„Cítila jsem se, jako kdyby mě někdo skrz počítačovou obrazovku napadl a dal mi pěstí. Myslela jsem si tenkrát, že si vybrečím oči,“ popisuje Lizzie své pocity, když si musela číst nenávistné příspěvky pod videem, které – když jí bylo sedmnáct let – někdo umístil na YouTube s titulkem, že jde o "nejošklivější ženu světa".

Mladá žena, která se narodila s vrozenou genetickou poruchou zvanou Marfanův syndrom, jež postihuje srdce, oči, kosti a brání jí přibrat na váze, je ale nakonec tomuto člověku vděčná. Díky němu se z ní totiž stala aktivní bojovnice proti šikaně, motivační řečnice a také spisovatelka. Na svém kontě má dokonce už dvě knihy.

„Konečně jsem objevila smysl svého života. Tohle budu dělat už navždy. Vím totiž, že nevyprávím jen svůj příběh, ale i příběh všech, kteří nějakou šikanou trpí. Vím, jaké to je, být sražena na kolena a zase se zvednout. A nevzdám se až do konce,“ popisuje Lizzie svůj příběh.

Video se připravuje ...
... • VIDEO: Youtube/Lizzie Velasquez