Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ve dvou se to lépe táhne! Seznámili se při hubnutí a shodili dohromady 165 kilo!

21. dubna 2016 | 06:00

Tomu se říká osud! David Quigly a Samantha Charles se měli v životě potkat a být spolu. Přitom mnoho let bydleli v jedné ulici, aniž by se potkali, protože ani jeden z nich ven moc často nechodil. Až na sebe narazili na internetu v hubnoucím fóru. 

Vypadá to, jako kdyby pro sebe byli David a Samantha stvořeni. Oba dva trpěli morbidní obezitou, Samantha vážila 175 kilogramů, David 152. Ačkoliv bydleli jen pár dveří od sebe, nikdy se nepotkali. Oba měli totiž psychické problémy kvůli své váze, a tak nevycházeli na ulici – nebo tedy spíše jen minimálně. Tím se snížila i šance, že by se kdy potkali. 

Napsáno v osudu

Samantha se dnes už nepoznává.
Autor: Profimedia.cz

Ale protože to zřejmě měli napsané v osudu, setkali se na Facebooku ve skupině The Cambridge Diet. V tu chvíli totiž byli oba na začátku své dlouhé cesty za hezčí a zdravější postavou. "Vyděsilo mě, když mi lékař řekl, že budu mít štěstí, když se dožiju třicítky," vzpomíná pětadvacetiletá Samantha. 

David kvůli nadváze trpěl několika zdravotními problémy.
Autor: Profimedia.cz

David se svou váhou 152 kg měl také problém. Nejedno lehátko či židle odešly do věčných lovišť poté, co neodolaly jeho velkému pozadí. Tou rozhodující ránou mezi oči ale byla zdravotní stránka celé věci. David měl diabetes druhého typu, který může být způsoben právě i nadváhou. 

Jak se flirtuje?

Nezávisle na sobě se tedy pustili do změny své identity a Samanthu to natolik chytlo, že začala své úspěchy a cestu sdílet na sociálních sítích, na Instagramu a na Facebooku. Tam pravidelně komunikovala u různých příspěvků a zúčastňovala se diskusí ve skupině The Cambridge Diet. 

Jednou na její komentář zareagoval právě David a dali se spolu do řeči. Začali si psát na chatu a navzájem se podporovat. Dlouhou dobu byli přátelé, a když se pak spolu měli poprvé sejít, byli z toho oba dost nervózní. Ani jeden z nich neměl příliš zkušeností se vztahy a flirtováním, takže jen seděli vedle sebe v parku s kávou. Když pak David Samanthu objal, v tu chvíli okamžitě zapomněli na to, co bylo dříve, a začali více hledět do budoucna. 

Pár si je navzájem podporou.
Autor: profimedia.cz

Nikdy jsem nebyla šťastnější!

"Nikdy jsem nebyla šťastnější! Jsme skvělí parťáci. Ani jeden z nás neměl moc zkušeností se sexem, teď ale od sebe nedokážeme odtrhnout ruce," směje se Samantha. Dohromady se jim podařilo zhubnout o neuvěřitelných 165 kilogramů. Během deseti měsíců zhubla Samantha o 96 kilogramů, což je více než polovina její váhy. David zhubl o 69 kilogramů. 

"Jsme spolu šťastní, moc si to všechno spolu užíváme. Každé ráno se těšíme na probuzení vedle sebe a na to, co nám život přinese," usmívá se Samantha. 

Další příběhy si můžete přečíst v rubrice Příběhy nebo Jak zhubnout.