Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šikanovali ji kvůli kilům navíc: Teď vyhrála soutěž krásy v plavkách!

11. února 2016 | 06:00

Mar Tarres je krásná žena. Ale vždycky si to o sobě nemyslela. Za její postavu "krev a mlíko" se jí dostávalo dlouhou dobu šikany přes internet. Jako každá žena, i Mar se z kritiky složila. Brala si ji až příliš osobně. Jenže nakonec místo toho, aby propadala dál zoufalství, se rozhodla se svému osudu postavit čelem.

Příběh jako z amerického filmu. Už na střední škole byla Mar Tarres z Peru šikanována kvůli tomu, jak vypadá. Nezapadala do tabulek, podle kterých jste se mohla stát královnou školy. Trochu z nich přetékala. Kila navíc neúprosně sváděla její spolužáky k tomu, aby se jí smáli, že je tlustá. Přitom spíše než tuky navíc měla výrazné ženské tvary. 

Křivky a smysl pro humor

A komu vadí, že má kila navíc?
Autor: facebook.com
Mar měla štěstí, že jí kromě ženských tvarů osud nadělil také smysl pro humor, který jí pomáhal se s nepříjemnými poznámkami vyrovnat. A začala vystupovat i jako stand-up komik. Jenže její postava stále někomu ležela v žaludku, začaly se tedy objevovat u jejích fotografií uštěpačné poznámky o jejím těle. Naprosto cizí lidé, někdy i pod falešnými profily, jí psali, že je tlustá a že by měla zhubnout. Nechápali, jak může své "velké tělo" vystavovat na veřejnosti a ukazovat nejen kila navíc, ale i strie nebo celulitidu. 

Dívka léta

Komička se ale rozhodla, že místo toho, aby se utápěla v depresích, proti útočníkům začne bojovat po svém. A tak na svém profilu začala vystavovat své fotografie v plavkách. Pořídila je na dovolené, kde byla vysmátá, veselá a šťastná. Vůbec ji netrápilo, že jsou vidět její nedokonalosti. Spíše naopak. Protože je to krásná žena, byla nominována na Miss bikiny v soutěži Girl Of The Summer. Řekla si, že nejvíc to svým odpůrcům natře tak, že se soutěže zúčastní. 

Mar Tarresová byla šikanována kvůli své váze. Pak ale vyhrála miss bikiny.
Autor: facebook.com

A co se nestalo – zúčastnila se a také vyhrála. "Lidé hlasovali pro normální tělo. S celulitidou, striemi, kily navíc a prsy vytahanými kojením. Hlasovali tak pro ženskou přirozenost," komentuje své vítězství. Po soutěži vyjádřila na svém Facebooku poděkování všem, kteří ji podpořili. "Zůstaňte pozorní – toto je má nová kampaň za krásná těla!" napsala na profilu. 

Díky za sebevědomí

Chce teď poukázat na to, jak je krása relativní a že ji nelze měřit podle nějakých tabulek velikostí. Chce dodat sebevědomí ženám, které mají o své postavě pochybnosti. Své malé vítězství v Miss bikiny považuje za vítězství pro každou ženu na světě, která má normální postavu. 

Už brzy po vítězství se jí dostává děkovných dopisů a vzkazů, že se pro mnoho žen stala inspirací. "Díky vám si letos v létě dovolím vyjít na pláž v bikinách!" zní jedna ze zpráv, které Mar dostala.

Přečtěte si i další příběhy a lidské osudy – nejen o plus size modelkách.