Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Na vlastní kůži: Sexuální průzkum o tom, co ženy vzrušuje

21. června 2018 | 06:00

O sexu píšu pár let, a když jsem dostala možnost zúčastnit se sexuálního průzkumu, který pomůže zjistit víc o ženské sexualitě, samozřejmě jsem na to kývla. Byl to už druhý výzkum, který se zabýval podobnou tematikou. Ženská sexualita je neuvěřitelně komplikovaná a rozluštit, jak funguje, je pěkný oříšek.

Data a výzkumy, které zkoumají ženskou sexualitu, stále nejsou dostatečné. V laboratořích evoluční sexuologie tak probíhají další měření. Cílem výzkumu je zjistit, co je na mužích či ženách pro ženy atraktivní a vzrušující.

Při příchodu si s vámi popovídají dámy, které jsou za tento výzkum zodpovědné: Alena Čiženková a Lucie Krejčová. Musela jsem vyplnit dotazník, na který samozřejmě musíte odpovídat pravdivě a který se týká intimního života – jako to, kdy proběhl první sex, kdy jste poprvé prožila orgasmus a podobně.

Nahota a sonda ve vagině

Během testu, při němž mi na obrazovce počítače ukazovali polonahé, nahé a sexuálně vzrušené muže, ale i ženy, jsem měla sondu zavedenou ve vagině a na oku měřicí zařízení, které sledovalo, kam se na fotografiích dívám. Test probíhá asi dvacet minut. Je to pravděpodobně maximální délka, kterou lze udržet pozornost.

Cílem průzkumu je zjistit, kam se ženy dívají a jakou to má souvislost se sexuálním vzrušením. Ženy se totiž v reálném životě sexuálně nevzruší, pokud je pro ně muž neatraktivní.

V prádle, nebo bez?

Nicméně ve výzkumu to není úplně pravda, jelikož se ukazuje, že žena se tělesně vzruší při jakémkoliv vystavení nahému muži či ženě. "A my chceme zjistit, čím to je. Proto ukazujeme objekty ve třech pozicích, tedy ve spodním prádle, nahé a nahé s erekcí, abychom zjistili, která situace je zodpovědná i za případně nevědomou tělesnou reakci žen.

Zda je to záběr na nějaké prvky vzrušení (v tomto případě erektovaný penis) a zda to strhává u žen pozornost (tudíž se více budou dívat na ten penis), nebo zda naopak bez kontextu jim toto vzrušující připadat nebude, a tak nebudou sexuálně reagovat a ani se na penis dívat. Vstupuje do toho ale i ta atraktivita,“ vysvětlila mi Lucie Krejčová.

Podobných testů se můžete zúčastnit i vy, a pomoci tak přijít na kloub sexuálním poruchám, které ženské pokolení trápí. Mnoho žen nemůže dosáhnout orgasmu. Tyto výzkumy mohou pomoci i jim, aby prožívaly plnohodnotný sexuální život. Odměna za vaši ochotu je symbolických dvě stě korun. Pokud byste se chtěla zúčastnit osobně, můžete se přihlásit zde: www.sexlabnudz.cz