Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová studie zjistila, kolikrát musíte mít sex, abyste otěhotněla

12. června 2018 | 06:00

Na začátku sexuálního života děláme vše pro to, abychom neotěhotněly, a jak nám říkaly maminky, nezničily si život. Když se pak rozhodneme, že nastal ten správný čas, a otěhotnět chceme, tak to mnohdy není tak snadné. Zdá se, že některým lidem to jde dříve než jiným. Nová studie zjistila, kolikrát musíte mít reálně sex, abyste počala.

Průměrně mají dvojice sex osmasedmdesátkrát od chvíle, kdy se rozhodnou otěhotnět, do okamžiku, kdy se to povede. Počet sexuálních styků je rozprostřen do časového úseku odpovídajícího šesti měsícům.

Webový portál channelmum.com, který se věnuje této tematice, zahrnul do studie tisíc sto devadesát čtyři rodičů a zjistil, že většina dvojic má sex třináctkrát do měsíce, když chtějí počít. Mohlo by se zdát, že když se konečně nemusíte kontrolovat, bude plození dětí děsná zábava, mnohdy tomu tak není. Třináct procent lidí přiznalo, že cítí úzkost z toho, že se stanou rodiči, osmnáct procent zase uvedlo, že sex byl v tomto období pro ně spíš jako povinnost, a celých třiačtyřicet procent mělo strach z neúspěchu.

Podle studie jsou také lepší polohy, při kterých je otěhotnění snazší. Nejpopulárnější je misionářská, kterou praktikují celé tři čtvrtiny párů. Hned za ní následuje poloha zezadu s šestatřiceti procenty. Třetímu místu vévodí poloha orla, kdy žena leží na zádech, muž jí zvedne nohy nahoru a kleče do ní proniká.