Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otestujte se! Víte, kolik sexu byste měli mít podle svého věku?

22. března 2023 | 06:00

Jak často byste měli souložit? Jste na tom stejně jako vaši vrstevníci nebo hůře? Pamatujte na to, že každý má své individuální potřeby. Navíc platí: pokud se setkají dva lidé, kteří mají jiný sexuální apetit, bude to jednomu stačit, ale druhý bude možná nespokojený. Když se to ovšem všechno zprůměruje, jak často by měl mít člověk sex?

Nedávno provedené studie, kterou provedl Kinsley institut ve Spojených státech, se zúčastnili respondenti ve věku od osmnácti do padesáti let. Vědci zjistili (což není ovšem překvapení), že sexuální aktivita s věkem klesá, mezi některými skupinami dokonce rapidně, ale není to jen kvůli tomu, že by lidé ztráceli chuť. Spíš v tom často brání velké množství povinností.

Podívejte se na video, kde odborník radí, co dělat, když máte jiný sexuální apetit než váš partner:

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Studie prokázala, že lidé, kteří mají více sexu, jsou šťastnější a spokojenější než ti, kteří jsou v ložnici trochu leniví. První skupina čítala lidi ve věku od osmnácti do devětadvaceti let a v té dospěli vědci k průměrnému výsledku stodevatenáctkrát ročně, což znamená přibližně dvakrát za týden.

Od tohoto věku již sexuální frekvence klesá. Mezi třiceti a devětatřiceti mají lidé sex v průměru každý čtvrtý den. Největší skok nastal ve skupině od čtyřiceti do padesáti let, kde mají lidé sex průměrně devětašedesátkrát v roce, tedy asi jednou za týden. 

Vyhovující sexuální život ovšem nejde aplikovat všeobecně, jak už bylo řečeno, každý člověk má své individuální potřeby a vyhovuje mu něco jiného.

V jiné studii, která vyšla v roce 2015 a ve které Asociace sociální psychologie zkoumala třicet tisíc Američanů, bylo zjištěno, že nejspokojenější lidé jsou ti, kteří mají sex pravidelně jednou týdně. Nejdůležitější tedy je, aby ani jeden z partnerů nestrádal, a budete žít spokojeným životem.