Zhubla 45 kilo za 16 měsíců! Trápilo ji, že už nemůže jezdit na koni

26. února  2015 
 06:00

Nedostatek pohybu, čokoláda a nějaké ty chipsy. Stačilo jen pár roků, aby se z úplně normální ženy stala pěkná boubelka. Kvůli nadváze se Claire Magill (44) musela vzdát dokonce i své oblíbené jízdy na koni, protože už ji neunesl. Díky přechodu na zdravější životní styl je teď zase zpátky v sedle.

Čtyřiačtyřicetiletá žena z anglického Suffolku nemívala s váhou problémy. Vždycky se hodně hýbala, od mala se věnovala jezdectví. Život bez koňů si nedokázala představit. Jednoho si dokonce sama pořídila.

 

Vše se změnilo po narození jejího syna Josefa (9). Zaneprázdněná Claire najednou na nic neměla čas. Musela dokonce prodat i svého milovaného koně, kterému říkala B.

 

Stále se točila jen kolem dítěte, stres a nedostatek spánku řešila různými pochutinami. Čokoládové tyčinky, sušenky a smažené brambůrky měla stále při ruce.

Nezdravý životní styl si ale brzy vybral svou daň. Během pár let Claire přibrala až na téměř sto třicet kilogramů. Své vášně pro jízdu se musela úplně vzdát. Skoro žádný kůň totiž takovou váhu neunese.

 

Že by měla se svou nadváhou začít něco dělat, jí došlo v momentu, kdy na dovolené v létě roku 2013 téměř zkolabovala poté, co musela na výletě ujít pět kilometrů a pak si vyšlápnout 274 schodů na vyhlídkovou věž.

Když pak po návratu domů uviděla v novinách inzerát na rodinnou dovolenou na hřbetu koně, měla jasno. Oznámila manželovi i synovi, že příští rok pojedou tam. Když spatřila jejich nedůvěřivé pohledy, věděla, že to dokáže.

 

Pustit se do boje se svými kilogramy na vlastní pěst si ale netroufala. Zapojila se proto do místního klubu. Ten sdružuje lidi, kteří chtějí zhubnout. Pod dohledem odborníků a za vzájemné podpory dalších členů opravdu zhubla. Stačilo jen upravit jídelníček.

 

Po šestnácti měsících je Claire o pětačtyřicet kilo lehčí a mnohem šťastnější. Vrátila se do sedla, a dokonce si znovu pořídila koně, na kterém teď chce naučit jezdit i svého syna.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji