Cvičit můžete i s kily navíc! Jak začít a s jakým sportem?

  • Cvičit můžete i s kily navíc! Jak začít a s jakým sportem?
    6. října  2017 
     06:00

    Základem zdravého životního stylu a prevencí pro mnoho onemocnění i nadváhu je pravidelný pohyb. Přestože to nikdo z nás neslyší příliš rád, je to tak! Sport si ale může zamilovat každý, je totiž snadno návykový. Jak ale začít, pokud jste vypadli z kondičky a nosíte si nějaké to kilo navíc?

  • Nechte si poradit

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud trpíte nadváhou, jsou vaše klouby zatížené a nebylo by zdravé po hlavě se vrhnout do vášnivého hraní fotbalu nebo tenisu. Každý jsme jiný, a proto by možná bylo dobré navštívit svého praktického lékaře, který vám doporučí vhodný sport přímo pro vás. Na základě vaší tělesné hmotnosti, kondice i preferencí se jistě najde něco, co vám pomůže se pro začátek zbavit těch pár kil navíc. Budete překvapeni, jak rychle se budete cítit dobře jak na těle, tak na duši.

  • Začněte zlehka

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ideální pohyb skutečně pro každého je chůze. Nemusíte se hned věnovat vysokohorské turistice, abyste se rozhýbali. Stačí se jít každý den na dvacet minut projít. Nejtěžší ovšem je se donutit, a proto musíte zůstat trpěliví, pravidelnost pohybu je totiž klíčem k úspěchu. Co vás skutečně vykope ze dveří, je – zaručeně –  domácí mazlíček, ten musí jít na procházku za každého počasí a rozhodně vás nenechá se v klidu dívat na oblíbený pořad.

    Jaké cviky jsou nejjednodušší pro začátečníky?

    Video se připravuje ...
    Posilování na hýždě a stehna: Nejjednodušší cviky pro začátečníky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Objevte pestrý výběr sportů

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Myslíte si, že pro vás se nic nenajde? To se tedy skutečně mýlíte! Vhodných sportů je celá řada. Strečink, jóga, tai-chi, plavání, aerobic, skákání na trampolínách, šerm, golf a mnoho dalších sportů, které jste ještě zaručeně nezkusili. Co je na začátcích to nejtěžší, je donutit se jít. Časem si sport určitě zamilujete, ale jakmile se musíte přemlouvat k odchodu, znamená to, že jste se ještě nezapotili dostatečně. Přemluvte kamarádku, aby se sportu věnovala s vámi, takhle si jen těžko najdete výmluvy.

  • Tanec vlastně není sport

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jste společenští? Tanec se zaručeně počítá! Navštivte zábavy, diskotéky nebo se přihlaste na kurz nějakého moderního tance. Stejně tak procházky s přáteli. Ani ty vám nakonec nebudou připadat jako nucený pohyb. Naplánujte si dlouhý výlet a na konci cesty se můžete obdarovat horkým svařákem. Stejně tak lyžování, běžky nebo bobování s dětmi se nedají pokládat za vynucený sport, a přitom se u toho pořádně zapotíte!

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji