Co s vejci natvrdo? Skotská vejce s mletým masem

Diskuze (0)

Kdo říká, že britská kuchyně je nudná a špatná, určitě nikdy neochutnal skotská vejce. Vejce natvrdo, obalené v mletém mase, strouhance a dozlatova osmažené, je prostě skvělý oběd nebo večeře. Vyzkoušejte je. 

Nevíte co s vajíčky vykoledovanými na Velikonoce? Obalte je v mletém mase a připravte si skvělý oběd! Tento recept pochází z drsného Skotska, ale u nás vejce obalená mletým masem můžete znát také jako pštrosí vejce. Ať jim ale říkáte jakkoliv, hlavně je nezapomeňte vyzkoušet!

Suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
  • 1 malá kuchyňská cibule
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 5 ks vajec natvrdo
  • 1 ks vejce syrové
  • 2 hrnky strouhanky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Postup:

1. Oloupaná natvrdo uvařená vejce obalte v mouce a odložte je stranou. Mleté maso okořeňte muškátovým květem, solí a pepřem, přidejte cibuli a nasekanou petrželku.

2. Směs rozdělte na pět stejných dílů. Udělejte z nich placičky, položte je na pomoučenou desku, na každou položte vajíčko a obalte je masovou směsí. Dlaněmi pak dotvořte souměrné koule, které obalte v trojobalu. Skotové často používají jen strouhanku.

3. Skotská vejce smažte ve fritovacím hrnci nebo ve vysoké vrstvě oleje asi 5-6 minut do zlatohněda. Podávejte horké s bramborem a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem, jako chutnou svačinku.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>

Recept na vajíčkovou pomazánku naleznete zde>>>

Doporučujeme

Články odjinud