Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Rozeznáte první příznaky zánětu močových cest?

Pozor na první signály!
30. září 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

První věc, kterou většinu lidí napadne v souvislosti se zánětem močových cest je, že by si měli důkladně chránit bedra před prochladnutím. Nesedat si na studená místa a během zimy se pořádně oblékat. Pokud mezi ně patříte i vy, pravděpodobně vás překvapíme. Prochladnutí pouze vytváří vhodné podmínky pro vznik a rozvoj zánětu močových cest, ale v žádném případě ho nezpůsobuje. Ve skutečnosti jej z 80—85 % způsobuje bakterie Escherichia coli, která se šíří močovým ústrojím a přirozeně sídlí ve střevech.

Pozor na první signály!

Ledviny, močovod, močový měchýř a močové trubice tvoří komplex močových cest, které slouží jako potrubní systém pro odvod moči ven z těla. Infekce, která zasahuje močový měchýř může být velmi bolestivá a nepříjemná. „Ještě horší alternativou je však zánět, který napadne ledviny. V takovém případě je nutná okamžitá návštěva lékaře, vyšetření a nasazení nezbytných antibiotik. Ačkoli antibiotika zabíjejí i tělu prospěšné bakterie, jsou v takovýchto případech jedinou možností, jak šířící se infekci zastavit,“ vysvětluje urolog MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU. Mezi nečastější příznaky zánětu močových cest patří nutkavá potřeba k močení doprovázená pocitem nepříjemného pálení či řezání a také krev v moči. Pokud takové projevy zpozorujete, měli byste začít urychleně jednat.

Chutnají vám brusinky?

Kanadské brusinky (neboli klikva velkoplodá) jsou velmi oblíbenou a doporučovanou přírodní „superpotravinou“. Jsou vyzdvihovány zejména pro své složení nabité aktivními látkami. Kvalitní výtažky z tohoto ovoce jsou charakteristické vysokým obsahem proanthokyanidinů, tedy fenolických sloučenin v tom správném poměru a množství. Extrakt z kanadských brusinek doplněný o vitamín D, který přispívá ke správné funkci obranyschopnosti organismu doplněný o výtažek ze zlatobýlu obecného můžeme najít v doplňcích stravy Urinal Akut. Zlatobýl obecný je tradičně užívaná bylina pro zdraví močových cest a také řádné vylučování, kterým tělo vyplavuje a přirozeně se zbavuje škodlivin, bakterií a dalších již nežádoucích látek. V případě, že vnímáte potřebu podpořit zdraví močových cest a vylučování je Urinal Akut vhodnou volbou.

Urinal Akut podporuje zdraví močových cest a vylučování.
Autor: Urinal

Doporučován je také v kombinaci s novinkou Urinal Express pH, ten neutralizuje kyselé pH moči, které je častou příčinou nepříjemných pocitů pálení a řezání. Oba je možné kombinovat s antibiotiky a klasickou léčbou zánětů močových cest. Jsou tak vhodnou podporou a doplňkem v každém případě.

Urinal Express pH
Autor: Urinal