Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

8 tipů, jak se zbavit vrásek na čele a kolem očí

4. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Trápí vás mimické vrásky? Tipují vám lidé o několik let více? Víme, jak odstranit jemné vrásky kolem očí i mimické vrásky na čele!

1.    Velká vrstva make-upu škodí naší pokožce

Vrásky kolem očí se často snažíme zamaskovat nejrůznějšími make-upy. Nejen, že pod nimi většinu vrásek neskryjeme, ale každodenní nanášení velké vrstvy make-upu navíc způsobuje zanášení pórů. Snažte se proto používat make-upy pouze v omezené míře, protože velká spotřeba naší pokožce škodí.

2.    Milujete slunění? Používejte kvalitní krémy

Jedním z nejvýraznějších účinků na stárnutí pleti má nadměrné slunění. Pokud milujete letní sluníčko, opalování se nemusíte úplně vzdát. Rozhodně však nepodceňujte použití krému s dostatečně vysokým UV faktorem. Nejúčinnější jsou krémy s nejvyšším faktorem SPF 50+.

3.    Zdravá strava a dostatek tekutin

Pro omezení tvorby vrásek bychom se měli také zdravě stravovat, jíst dostatek zeleniny a ovoce. Dbejte na dostatečný příjem tekutin, nejlépe na tělo působí obyčejná čistá voda. Naopak úplně zapomeňte na kouření, které výrazně přispívá ke stárnutí pleti.

4.    Snažte se usínat na zádech

Kromě nejrůznějších škodlivých vlivů z našeho okolí může vznik vrásek ovlivnit také poloha, v jaké spíme. Pokud rádi usínáte na břiše nebo na boku, zaděláváte si na vrásky. Kůže, která se dotýká polštáře, se svrašťuje a mohou vznikat vrásky nad obočím nebo i kolem nosu či očí. Je proto lepší usínat v poloze na zádech.

5.    Nejúčinnější metoda proti vráskám: botulotoxin

Botulotoxin je rychlá a účinná metoda, jak se zbavit vrásky na čele nebo jemných vrásek kolem očí. V minulosti byla svázaná s různými předsudky, protože botulotoxin je vlastně jed. S dlouholetým užíváním se však potvrdila bezpečnost tohoto nervového toxinu, který působí v malých dávkách jako lék. Proto získává stále větší oblibu u žen i mužů.

6.    Botulotoxin je rychlý a bezbolestný

Botulotoxin zvládnete klidně v polední pauze na oběd, trvá jen několik minut. Jedná se o několik vpichů tenkou jehličkou, zákrok většinu lidí vůbec nebolí. V případě vyšší citlivosti na bolest je možné aplikovat znecitlivující krém, po kterém už nebudete cítit vůbec nic.

7.    Konzultaci můžete získat zdarma

Aplikaci botulotoxinu provádí odborná pracoviště po celé České republice, proto za aplikací botulotoxinu nemusíte nikam daleko cestovat. Momentálně je možné získat po stažení kuponu bezplatnou konzultaci u vybraného lékaře.

8.    Krémy proti vráskám fungují jako prevence

V případě, že zatím vrásky nemáte, je vhodné používat krémy na vrásky. Ty mohou působit jako prevence proti vráskám kolem očí i na čele. Zvláštní péči musíme věnovat právě okolí našich očí, protože kůže v této oblasti je nejnáchylnější a snadno se dehydratuje. Na vrásky v okolí očí jsou využívané také nejrůznější oční masky nebo séra proti vráskám.

Věděli jste, že…

kvalitní kosmetické přípravky zvyšují vitalitu pleti, mají však pouze preventivní účinek? Největší vliv na vznik vrásek má genetika a vrozené dispozice se bohužel nedají výrazně ovlivnit. Pokud má vaše pleť sklon k tvorbě vrásek, řešením může být botulotoxin.