Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhrál jsem boj s rakovinou, pomohlo mi i FLEXI

17. března 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Před pár lety jsem hodně sportoval a známý mě přemluvil, abych si sjednal FLEXI životní pojištění. Říkal, že je to dobrá pojistka a že ji mám pro jistotu, kdyby něco. Prý dostanu peníze, když skončím v invalidním důchodu, když vážně onemocním nebo si něco zlomím. Bylo to za přijatelné peníze, tak jsem si řekl, proč ne.

Při volejbale si něco natrhnete nebo zlomíte jedna dvě, takže jsem pojistku několikrát i využil. Kvůli podvrtnutému kolenu a ošklivě vymknutému kotníku mi pár týdnů nedovolili hrát. Po pár dnech jsem už ale chodil do práce a z pojistky jsem dostal peníze za dobu léčení úrazu, tedy i za dny, kdy jsem do práce už chodil.

Idylka: láska, svatba a děti

Pak jsem se seznámil s Klárou a zamiloval se až po uši. Začali jsme spolu žít a po pár letech se vzali. Přidal jsem si ji do pojistné smlouvy. Když mě známý upozorňoval na to, že si na smlouvu můžeme přidat i děti, smál jsem se, že to nehrozí. Smích mi vydržel jen půl roku, než Klára otěhotněla. Ale představa, že ze mě bude táta, se mi zalíbila. Narodila se dvojčata, kluci. Oba jsme je na smlouvě připojistili.

Pojistka přišla vhod

Jako malí měli pořád nějaké týdenní virózy, ještě že s nimi Klára byla doma. Po dvou letech šla do práce i žena. A kluci byli celkem fit. Až asi za půl roku dostal Toník ošklivý zápal plic a na nějakou dobu byl v nemocnici. Klára tam spala s ním, v práci dostala neplacené volno. Chybějící příjem jí dorovnaly peníze z pojistky, kluci totiž měli pojištěnou hospitalizaci.

Já už nehrál volejbal tak často jako dřív a dlouho byl zdravý jako rybička. Říkal jsem si, jestli za obsáhlé pojištění (měl jsem pojištěnou pracovní neschopnost, úraz, invaliditu, trvalé následky úrazu a velmi vážné onemocnění) jen nevyhazuju peníze do vzduchu. Ale pak to přišlo. Rakovina prostaty. Rozběhl se kolotoč dojíždění za léčbou, dlouhodobá pracovní neschopnost. Odmítal jsem skončit na lopatkách a bojoval.

Autor: FLEXI

Na FLEXI nedám dopustit

Tenkrát jsem si pochopil, o čem mluvil známý, když mi říkal, že pojistka má pomoci hlavně v těžké životní situaci. Měl pravdu. Tohle byl důvod, proč mít pojistku. Ne to bolestné za úrazy. Ale náhrada příjmů za skutečně dlouhý výpadek v práci. Potká vás nemoc a nemůžete nic. Peníze z pojistky mi pomohly situaci zvládnout po finanční stránce. Z pojištění pracovní neschopnosti se mi dorovnal příjem, jednorázově vyplacená částka za velmi vážné onemocnění mi zaplatila léčbu a rekonvalescenci.

Autor: FLEXI

Nebylo to lehké období, ale zvládl jsem to, hlavně díky Kláře a klukům. Přišel jsem jen o skalp, prý mi to teď sluší víc. Dnes je Tondovi s Vojtou pět let. A já žiju naplno, protože už vím, co má v životě smysl. A mám pořád FLEXI. Pro jistotu.

Vojta, 38 let