Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když kolísá krevní cukr, váha stoupá

4. června 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Zdá se to jako bludný kruh, ale jednou z příčin nutkavého pocitu hladu může být jídlo, které jste právě snědli.

Ano, skutečně. Jednou z hlavních příčin nadváhy je kolísající hladina krevního cukru. Po každém jídle totiž jeho hodnoty prudce stoupají, což způsobuje zesílené vyplavování inzulinu do krve. To vede opět k rychlému poklesu hladiny cukru a důsledkem je pak nutkavá chuť k jídlu. Tělo není schopno veškerý krevní cukr beze zbytku zužitkovat a ten nadbytečný přeměňuje na tuk, který se v těle ukládá. Pokud dokážeme zabránit výkyvům hladiny krevního cukru, naše tělo začne fungovat optimálně – zbavíme se nezkrotné touhy konzumovat sladkosti a prázdné kalorie. Tím dostaneme pod kontrolu svou postavu včetně problémových partií.

Jak můžeme kolísání hodnot krevního cukru v těle ovlivnit? V Indii a na Srí Lance se vyskytuje rostlina Salacia reticulata, jejíž výtažek z kořenů a listů se po tisíce let používá v tradičním lékařství k regulaci krevního cukru, ovlivnění pocitu hladu a snižování hmotnosti. Jako prevence nadváhy a diabetes se využívá řadu let také v Japonsku. Salacia reticulata má velký potenciál k potlačení obezity a souvisejících metabolických poruch, včetně obávaného metabolického syndromu. Salacia redukuje nahromaděný vnitřní tuk, hladinu celkového cholesterolu a inzulínu.

Rostlina Salacia reticulata byla a je předmětem mnoha vědeckých studií, a to i v Evropě. Nyní se nově objevuje na našem trhu jako doplněk stravy Exadipin® v příjemné formě kapslí. Kromě rostlinného extraktu obsahuje i vitamin D3, který účinek podporuje. Exadipin® snižuje také pocit hladu, čímž přispívá k celkové pohodě během dne. Tělesný tuk se postupně odbourává, a to způsobem, který je pro naše tělo přirozený – k hubnutí dochází snižováním hladiny krevního cukru. Exadipin® doporučujeme užívat spolu s jídlem. Je zcela bez vedlejších účinků a vhodný pro ženy stejně jako pro muže. Užívání Exadipinu® přináší dlouhodobý efekt v podobě štíhlé postavy a upevněného zdraví.

Více informací na www.exadipin.cz .