Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo je nejoblíbenějším plastickým chirurgem českého Facebooku?

MUDr. Doležal je nejoblíbenějším plastickým chirurgem na Facebooku
12. března 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

S počtem přes 5000 fanoušků se jím stal MUDr. Tomáš Doležal. Velký díl jeho úspěchu jistě spočívá i v tom, že loni realizoval na internetové TV Stream veleúspěšný charitativní projekt „ Nový život díky plastice“, který pravidelně sledovalo několik set tisíc diváků. Tato akce pomohla deseti vybraným ženám změnit dosavadní život. Vyřešila jejich problémy s viditelnou vadou na těle, která jim ho zásadně komplikovala.

Vzhledem k oblíbenosti MUDr. Doležala jsme se rozhodli, že ho pro čtenáře vyzpovídáme a zjistíme, jak jeho klinika funguje, jaké služby nabízí a zda má v plánu nějaké novinky pro rok 2012.

Velmi aktivně se prezentujete na Facebooku, TV Stream a internetu, což potvrdil i charitativní projekt „Nový život díky plastice“, který byl velmi úspěšný. Z jakého důvodu tyto online prezentace využíváte? Co Vám přináší?

Jsem příznivcem moderních technologií. Sledovanost i obliba internetových TV stále stoupá. Jedním z důvodů bude i možnost svobodné volby výběru pořadů. Velkou výhodou on-line prezentací je možnost cílení na potencionální klientky mé kliniky a snadné měření efektivity.  Dalším plusem je rychlá a přímá komunikace s lidmi, které naše služby zajímají.

Jak vlastně projekt „ Nový život díky plastice“ vznikl a na jakém principu fungoval? Vy sám jste rozhodoval o výběru šťastné desítky žen, které následně podstoupily plastické operace? Dle čeho jste vybíral? Co bylo hlavním kritériem? Hodláte projekt zopakovat, nebo máte připraven nějaký další?

Podobný projekt jsme již asi rok předtím realizovali v Anglii a protože měl velmi výraznou pozitivní odezvu, rozhodli jsme se zrealizovat něco podobného i u nás v ČR. Smyslem celého projektu bylo dát šanci ženám, které vážně uvažují o estetické operaci, která by jim mohla změnit život, ale z finančních důvodů si jí nemohou dovolit. Ženy, které se do soutěže přihlásily, nám posílaly své životní příběhy, ze kterých jsme každý měsíc vybrali jednu výherkyni, která tak získala svou vysněnou proměnu zcela zdarma. Rozhodujícím pro výběr byla nejen závažnost problému, který dotyčnou ženu trápí, ale i celková výpověď a síla jejího příběhu. Projekt byl ve svém výsledku natolik úspěšný, že zcela jistě uvažujeme o realizaci podobných akcí i do budoucna.

Jak dlouho Vaše klinika funguje? Na co se zaměřuje? V čem se liší od ostatních center plastické medicíny?

Naše pracoviště bylo otevřeno již před deseti lety. Provádíme celé spektrum operací estetické chirurgie a k nejčastějším operacím patří operace prsů, a to jak jejich zvětšení či zmenšení, tak úprava jejich tvaru. Dalším nejčastěji prováděným zákrokem na naší klinice jsou operace nosu, které řeší jak vrozené nedostatky, tak i poúrazové deformace. Každé klientce se snažíme poskytnout velmi osobní přístup a péči. Může tak mimo jiné kontaktovat svého chirurga přímo, kdykoli pocítí potřebu s ním cokoli probrat či ho osobně navštívit.

MUDr. Doležal je špičkou ve svém oboru.
Autor: MUDr. Doležal

Co považujete za svůj největší úspěch?

Tím největším úspěchem pro mě je, a vždy bude, poděkování spokojeného pacienta, kterému pomůžete splnit jeho sen, posílit sebevědomí či zkvalitnit život.

Kolik žen ročně Plastickou chirurgii Praha navštíví? Kolik jich odoperujete? Na jaké zákroky se u nich zaměřujete nejčastěji?

Ročně operujeme okolo 500 žen. Nejčastěji provádíme zvětšení a modelace prsou.

Jak vypadá celý proces od příchodu pacientky na kliniku až po pooperační vyšetření?

Tím prvním, ale zároveň asi tím nejdůležitějším krokem je osobní konzultace s chirurgem, v rámci které se pacientka dozví vše, co potřebuje k tomu, aby se mohla zodpovědně rozhodnout o realizaci operačního zákroku. Tato první konzultace je velice podrobná a trvá obvykle asi půl hodiny až hodinu. Každý však vždy dostane tolik času, kolik potřebuje. Dalším nezbytným krokem je podrobné předoperační vyšetření, které může pacientka kompletně realizovat v rámci jedné návštěvy na naší klinice. Po operacích prováděných v celkové anestezii zůstává pacient na klinice obvykle do druhého dne. Po náročnějších zákrocích i déle. Veškeré převazy a kontroly po operaci, a to i po delší době, jsou prováděny osobně chirurgem, který pacientku operoval.

V poslední době se díky medializaci nekvalitních implantátů mnoho žen bojí, nechat si zvětšit prsa. Co byste nám k této kauze řekl?

Celá tato kauza je velice nepříjemná. Především proto, že k něčemu podobnému vůbec mohlo dojít. Z mého pohledu se však díky výrazné medializaci z velkého problému stal problém ještě větší a začala se tak šířit panika, která byla mnohdy neadekvátní a spoustu lidí dokázala vyděsit mnohem víc, než bylo třeba. Na našem pracovišti jsme tyto implantáty nikdy nepoužívali a vzhledem k tomu, že počet zájemkyň o augmentaci na naší klinice v poslední době neklesá, spíše naopak, se dá usuzovat, že praktický dopad výše zmíněné kauzy nebude tak vážný.

Jaká klientela kliniku navštěvuje především?

Spektrum klientely je velmi široké, ale největší část tvoří ženy ve věku mezi 20 - 40 lety.

Navštěvují Vás i muži? Jaké plastické úpravy si většinou žádají?

Samozřejmě i muži navštěvují naše pracoviště. Je to sice výrazně malá část klientely (asi 3 – 5%), ale je vidět postupně se zvyšující nárůst klientů z řad mužů. Největší zájem je o operace nosu, které řeší jak vrozené nedostatky, tak i problémy spojené s úrazem. Výrazný zájem je i o operace očních víček, které většinou řeší nejen estetický, ale často i zdravotní problém.

Proč jste se pro povolání plastického chirurga rozhodl? Co Vás na Vašem povolání nejvíc baví?

Původně jsem chtěl studovat nějaký výtvarný obor, kde bych mohl rozvíjet talent, který jsem podědil. Nakonec jsem však vystudoval medicínu a velmi brzy jsem pochopil, že právě obor plastické chirurgie by pro mne mohl být jednou ideálním spojením toho, co jsem vystudoval a toho, čemu jsem se chtěl původně věnovat.

Připravuje Vaše klinika nějaké novinky na rok 2012?

Od března jsme rozšířili nabídku našich služeb. V kanceláři na Národní třídě jsme otevřeli novou ordinaci pro aplikaci botulotoxinu a výplňových materiálů Juvéderm® ULTRA.  V těchto dnech startuje nový  26ti dílný seriál na TV Stream s názvem „Plastické operace celebrit“, do kterého jsem byl přizván jako odborný poradce. V seriálu budeme hodnotit jak dopadly plastické operace známých osobností.

Autor: MUDr. Doležal

Další informace naleznete na www.plastikapraha.cz

Na video se můžete podívat přímo zde.

 

http://www.facebook.com/PlastikaPraha