Co se stane, když přestanete jíst lepek, cukry nebo mléčné výrobky? Zeptali jsme se odborníků, co je pravda a co mýtus | Pro ženy | Blesk.cz
Premium

Co se stane, když přestanete jíst lepek, cukry nebo mléčné výrobky? Zeptali jsme se odborníků, co je pravda a co mýtus

25. června 2020 | 06:00

V posledních letech se stalo trendem eliminovat z jídelníčku určité skupiny potravin, ať už ze zdravotních, hubnoucích nebo etických příčin. Máme k tomu opravdu důvod, nebo jde jenom o nafouknutou bublinu? Zeptali jsme se odborníků, jak to vlastně je.

Určitě už jste se setkali s někým, kdo vynechává ze své stravy například mléko, lepek nebo maso. Někdy jsou za tím zdravotní důvody, jindy jen přesvědčení, že když podobný postup pomohl někomu dalšímu zhubnout nebo se cítit lépe, tak dotyčnému pomůže taky. Podívali jsme se proto na nejčastěji vynechávané potraviny a důvody jejich eliminace a zeptali jsme se nutričních terapeutek Veroniky Pourové a Andrey Jakešové, které můžete znát z webu a sociálních sítí Ne Hladu, jaká je pravda. Nakolik jde jenom o hypotézy?

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium
Získejte neomezený přístup již od 1 Kč měsíčně

Chci předplatné Premium
Autor: Linda Háková