Neděle 13. října 2024
Svátek slaví Renáta, zítra Agáta
Oblačno, déšť 13°C

Co se stane, když přestanete jíst lepek, cukry nebo mléčné výrobky? Zeptali jsme se odborníků, co je pravda a co mýtus

...
25. června 2020 | 06:00

V posledních letech se stalo trendem eliminovat z jídelníčku určité skupiny potravin, ať už ze zdravotních, hubnoucích nebo etických příčin. Máme k tomu opravdu důvod, nebo jde jenom o nafouknutou bublinu? Zeptali jsme se odborníků, jak to vlastně je.

Určitě už jste se setkali s někým, kdo vynechává ze své stravy například mléko, lepek nebo maso. Někdy jsou za tím zdravotní důvody, jindy jen přesvědčení, že když podobný postup pomohl někomu dalšímu zhubnout nebo se cítit lépe, tak dotyčnému pomůže taky. Podívali jsme se proto na nejčastěji vynechávané potraviny a důvody jejich eliminace a zeptali jsme se nutričních terapeutek Veroniky Pourové a Andrey Jakešové, které můžete znát z webu a sociálních sítí Ne Hladu, jaká je pravda. Nakolik jde jenom o hypotézy?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Linda Háková
Video se připravuje ...