Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Letošní dovolená asi nebude bezchybná, ale kdy byla?“ říká psycholog Boris Štepanovič

...
17. června 2020 | 06:00

Odpočinek, milý společný čas s rodinou a nové zážitky nemusí zajistit žádný exkluzivní pobyt u moře. Zkuste se proto i na letošní tuzemské léto podívat optimisticky.

Léto tohoto roku bude úplně jiné než všechna předchozí. Půjde o to, jak ho co nejlépe zvládnout – teď, když padly naše cestovní plány, a mnozí se navíc ocitli bez peněz. Psychoterapeut Boris Štepanovič je optimista a tvrdí, že člověk má v sobě spoustu nečekaných sil a zvládne toho hodně.

Zhroutily se nám cestovní plány na dovolenou. Jak si máme jinak odpočinout?

Zní to, jako by se nám zhroutil svět, i když jde jenom o možnost vycestovat. Máme v této situaci pocit bezmoci a k němu můžeme přistoupit jako k výzvě. Zkusit vytvořit z omezených možností to nejlepší, co se nám povede. Dovolená asi nebude bezchybná – ale kdy byla? Na to, aby splnila základní očekávání, tedy odpočinek, čas strávený společně, nové zážitky, nepotřebujeme all inclusive. Bude ale nutné se domluvit s partnerem na tom, co potřebujeme a jak si můžeme navzájem vyjít vstříc. Tak se možná dozvíme i něco nového o potřebách toho druhého a o jeho představách o odpočinku. Společně pak můžeme hledat malé radosti, ze kterých se život skládá.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Zdena Lacková
Video se připravuje ...