Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Když léčbu léky můžeme nahradit přírodními prostředky

13. března 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Ekzematickým onemocněním trpí až 20 % populace a lupénka postihuje 3 % populace. Nejenže tito pacienti trpí pocity suchosti kůže, intenzivního neustálého svědění a potýkají se se zarudlými nevzhlednými skvrnami po celém těle, ale jsou těmito obtížemi také velmi silně frustrováni. Jelikož tato kožní onemocnění není možné vyléčit, mohou dermatologové nabídnout pouze pomoc v podobě léků s výraznými vedlejšími účinky, lázeňských kúr, které jsou např. pro děti často nemyslitelné, anebo důkladně vysvětlí postiženým či jejich rodičům možnosti prevence vzniku akutní fáze, která spočívá především v důkladném promašťování i několikrát denně.

Atopický ekzém a jeho léčba

Jedním z nejčastějších kožních onemocnění je ekzém, chronické onemocnění kůže, vznikající z různých příčin. Atopický ekzém postihuje často již děti kojeneckého věku a přetrvává v různé intenzitě po celé dětství, někdy i v dospělosti. Ekzémové změny jsou vyvolány patologickými imunitními reakcemi u jedinců s vrozenými dispozicemi i na základě dráždění nejrůznějšími látkami z vnějšího prostředí, vlivem léků, chemikálií apod. Změny na kůži jsou u různých typů ekzémových onemocnění obdobné. V akutní fázi dochází k začervenání postižených míst, ke svědění, otoku, někdy vzniku puchýřků, při přechodu do chronické fáze je postižená kůže suchá, zhrubělá, olupuje se, má tendenci k praskání a vzniku trhlin, které se mohou infikovat bakteriemi za vzniku hnisavých komplikací.

V současné době jsou ekzémová onemocnění ovlivňována různými léčebnými metodami. Dermatologové využívají hojivého účinku dehtových preparátů, fototerapie, k rychlému zklidnění a dlouhodobému udržení klidového stadia ekzému je používána opakovaná léčba protizánětlivými kortikosteroidními mastmi či imunomodulátory. Tyto metody jsou účinné, při dlouhodobém používání sebou ale přinášejí i rizika nežádoucích vedlejších účinků v podobě ztenčení kůže, vzniku strií, rozšířených žilek, infekcí, zhoršeného hojení ran, poruch pigmentace atd.

Lupénka a její léčba

Velmi častým kožním onemocněním je rovněž lupénka, postihující až 3% populace. Příčiny jejího vzniku nejsou zcela objasněny, i zde dochází ke vzniku ohraničených začervenalých ložisek s olupováním na povrchu. Používání lokálních protizánětlivých kortikoidních mastí, často s přídavkem kyseliny salicylové, která usnadňuje odšupování ložisek, vede ke zklidnění podrážděných míst, je nutno ale masti používat opakovaně a pravidelně. Využívána je rovněž fototerapie, dehtové preparáty, cignolin. V léčbě lupénky existuje dnes již celá řada systémových léčiv (metotrexát, cyklosporin, biologická léčba), jejichž účinek je založen na potlačení patologické imunitní reakce organismu. Užívání těchto léků však vyžaduje pečlivé sledování možných vedlejších účinků lékařem.

Ať jsou příčiny vzniku narušené kůže jakékoli, přináší nepříjemné a úporné pocity suchosti kůže, intenzivní svědění, pálení či bolestivost postižených míst.  Vzhledem k tomu, že je postižen viditelný povrch kůže, bývají pacienti nevzhlednými projevy velmi frustrováni.

Cílená léčba a pečlivá péče o narušenou pokožku vede k úlevě od příznaků kožního onemocnění, ke zklidnění projevů a regeneraci kůže. Nesmírně důležitá je podpůrná péče v podobě promašťování kvalitními přípravky obohacenými o další aktivní složky.

Nová volba pro regeneraci kůže bez vedlejších účinků

Skinanim denní a noční balzám nabízí pacientům s atopickým ekzém, lupénkou či jiným druhem dermatitidy jakéhokoliv věku nově možnost, jak se oprostit od vedlejších účinků léků. Kůži jím můžete preventivně promazávat, a to i 3x denně a nočním balzámem, který má silnější účinky, pak ošetřovat očištěnou pokožku před spaním. Vedle prevence vzniku akutní fáze však v sobě nesou tyto balzámy i jedinečné aktivní látky, jako je např. koloidní stříbro, které napomáhají hojení a zabraňují množení bakterií, které způsobují nežádoucí zánět.

Autor: www.skinanim.cz

Příběh regenerace

Skinanim vytvořila na popud svých zákazníků německá lékárnice. Desítky let pozorovala kožní pacienty, kteří se neustále vraceli s recepty na agresivní léky a platili velké částky za podpůrné kosmetické přípravky. Viděla jejich zoufalství a frustraci z nemoci, která je jednoduše neléčitelná, lze ji jen opatrovat tak, aby člověku příliš neškodila. Rozhodla se proto na základě svých zkušeností, znalostí receptur kosmetických přípravků i samotných léčiv vytvořit denní a noční balzám Skinanim, který má nahradit preventivní kosmetickou péči a zároveň pokožku léčí bez vedlejších účinků.

Výsledky klinických testů

Účinky obou produktů prokázalo klinické testování v institutu Dermatest  v německém Münsteru. Testování probíhalo 4 týdny. Testy byly provedeny podle běžných pravidel klinického testování na lidech. Všichni účastníci byli podrobně seznámeni s aplikací a účinky denního a nočního balzámu. Produkty byly aplikovány především na pokožku obličeje a následně lokálně i na iritované oblasti po celém těle.

Vybráno bylo 10 testujících starších 18 let s atopickým ekzémem a 10 s lupénkou, všichni toho času v klidové fázi ekzému. Testu se zúčastnilo v rovném poměru 10 žen a 10 mužů o věkovém průměru 51 let, přičemž nejmladšímu účastníkovi testování bylo 22 a nejstaršímu 75.

U žádného z účastníků neproběhla alergická reakce, která by způsobila, že by testování musel přerušit, případně začít užívat léky. Po skončení testování nevykazoval žádný z účastníků patologické kožní změny v testovaných oblastech, přičemž jsou z tohoto důvodu produkty označeny jako velmi dobře tolerované a nevedoucí k nežádoucím reakcím.

Žádný z účastníků se k toleranci produktů pokožkou nevyjádřil negativně, 15 z nich ji označilo jako dobrou, 4 pak dokonce jako velmi dobrou. 18 z 20 účastníků by produkt doporučilo i dále. 16 z 20 účastníků souhlasí s tím, že produkt redukuje zarudnutí kůže, všichni účastníci potvrdili, že aplikace produktů jejich pokožce prospěla a její stav se evidentně zlepšil. 16 z 20 testujících potvrdilo snížení svědivosti iritovaných míst. 17 z 20 testujících potvrdilo, že během testování byly výrazně potlačeny symptomy atopického ekzému/lupénky.

NOVINKA nejen pro ekzematiky:

Skinanim pro regeneraci citlivé kůže a obnovu kožních vláken bez vedlejších účinků léčiv

Skinanim denní a noční balzám (Cena balení 1599 Kč)
Autor: www.skinanim.cz

■ Je účinný a bezpečný pro všechny věkové skupiny

■ Oživuje a osvěžuje suchou, svědivou a podrážděnou kůži

■ Vhodný při ekzémech a citlivé pokožce

■ Bez obsahu steroidů, kortikoidů, hormonů, antibiotik, dehtu a kyseliny salicylové

■ Bez umělých barviv a aromat

■ Bez parfemace

■ Rychlý účinek bez vedlejších účinků

Účinek Skinanimu je založen na obsahu:

■ biologicky aktivních iontů stříbra

■ přírodních rostlinných extraktů

■ výživných olejů

Noční balzám Skinanim
Zvláště výživný a výjimečně hydratační balzám, který má unikátní složení. Obsahuje přirozeně působící výtažky z Aloe vera a účinný olej z měsíčku lékařského, který je obzvláště vhodný pro podrážděnou, popraskanou a drsnou pokožku.

Aplikace:
Večer před spaním naneste malé množství balzámu na omytá a osušená postižená místa. Jemně vmasírujte, dokud se balzám zcela nevstřebá.

Cena: 849 Kč/ 50ml 

 

Autor: www.skinanim.cz

Denní balzám Skinanim

Intenzivní multifunkční denní balzám obsahuje směs přírodních rostlinných výtažků, jako jsou aloe a sléz pro zajištění přirozené hydratace kůže. Je obohacen o výživný pupalkový olej. Obsahuje protizánětlivý a kůži zklidňující azulen a vzácné koloidní stříbro pro rovnováhu kožní mikroflóry.

Aplikace:
Na postižená místa naneste malé množství balzámu 1-3x denně. Balzám jemně vmasírujte do pokožky až do úplného vstřebání.

Cena: 849 Kč/ 50ml 

Více informací na www.skinanim.cz