Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kašlete? Zapomeňte na kapky, dejte si čokoládu!

Theobromin, který je obsažen v kakau, má schopnost blokovat činnost senzorických nervů, a tím zabránit kašli až třikrát účinněji, než kodein, který se k léčbě běžně používá.
13. prosince 2012 | 14:30

Pokašláváme, chrchláme, v noci nemůžeme spát. Během zimního období je kašel jedním z nejčastějších onemocnění, které nás trápí. Vyléčit nás přitom může obyčejná čokoláda!

Její blahodárné účinky znali již staří Mayové a moderní medicína jim teď dává za pravdu. Kvalitní čokoláda dokáže nejen dodat energii, díky antioxidantům snížit cholesterol v krvi a dokonce snížit krevní tlak, ale podle posledních lékařských studií také vyléčit kašel.

Kakao, které je v čokoládě obsaženo má díky látce theobromin schopnost blokovat činnost senzorických nervů, a tím zabránit kašli až třikrát účinněji, než kodein, který se k léčbě běžně používá.

Čím více kakaa, tím lépe
Čokolády není nikdy dost
Autor: profimedia.cz

Při výběru čokolády se řiďte pravidlem, čím více kakaa, tím lépe, jinak se vám může stát, že nejenže se kašle nezbavíte, ale ještě pěkně přiberete na váze.

Neslazená čokoláda s vysokým obsahem kakaa má totiž v sobě 400-450mg theobrominu na 30g, zatímco slazená mléčná čokoláda obsahuje pouhých 60mg této účinné látky.

NÁŠ TIP

Smlsněte si každý den na několika čtverečcích kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa. Uděláte něco nejen pro své chuťové buňky, ale také pro zdraví!