Její blahodárné účinky znali již staří Mayové a moderní medicína jim teď dává za pravdu. Kvalitní čokoláda dokáže nejen dodat energii, díky antioxidantům snížit cholesterol v krvi a dokonce snížit krevní tlak, ale podle posledních lékařských studií také vyléčit kašel.
Kakao, které je v čokoládě obsaženo má díky látce theobromin schopnost blokovat činnost senzorických nervů, a tím zabránit kašli až třikrát účinněji, než kodein, který se k léčbě běžně používá.
Čím více kakaa, tím lépe
Při výběru čokolády se řiďte pravidlem, čím více kakaa, tím lépe, jinak se vám může stát, že nejenže se kašle nezbavíte, ale ještě pěkně přiberete na váze.
Neslazená čokoláda s vysokým obsahem kakaa má totiž v sobě 400-450mg theobrominu na 30g, zatímco slazená mléčná čokoláda obsahuje pouhých 60mg této účinné látky.
NÁŠ TIP
Smlsněte si každý den na několika čtverečcích kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa. Uděláte něco nejen pro své chuťové buňky, ale také pro zdraví!