Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč mít sex v těhotenství? Je příjemný a může prohloubit váš vztah

Pokud máte v těhotenství chuť na sex, dopřejte si ho. Neublíží vám, spíše naopak.
31. července 2013 | 11:12

Sex v těhotenství je, pokud tedy nemáte rizikové těhotenství a sex zakázaný od lékaře, bezpečný. Děloha je umístěna dostatečně daleko od pochvy, takže se nemusíte bát, že by mohl váš partner penisem dítěti ublížit.

Těhotenství je zvláštní období, kdy se váš vztah s partnerem ještě prohlubuje a utužuje. Nemusíte se bát, že byste se mu s tím rostoucím bříškem, funěním a nateklýma nohama nelíbila a nevzrušovala ho, spíš právě naopak. Většině mužů připadá v tomto čase žena velice přitažlivá, mají sklony k něžnostem, a pokud vám nedají najevo, že se s vámi chtějí milovat, tak jen proto, že se bojí. Jednak vašeho odmítnutí a za druhé aby vám neublížili. Proto pokud máte na sex chuť, řekněte si o něj. Vysvětlete partnerovi, že se nejedná o nic nebezpečného a uvidíte, že se rozvášní jako nikdy.

Chuť na sex jako na houpačce

Během těhotenství dochází jak k poklesu, tak i k velkému nárůstu sexuálních chutí. Typický je pokles náruživosti v prvních třech měsících a naopak stoupající libido ženy pociťují během 4-7 měsíce. Pak většinou opět dochází k útlumu sexuálního apetitu.

Pokud máte v těhotenství chuť na sex, dopřejte si ho. Neublíží vám, spíše naopak.
Autor: Shutterstock.com
Snadnější orgasmus

Díky většímu prokrvení pohlavních orgánů, je mnohem snazší dosáhnout orgasmu, který navíc může být mnohem intenzivnější a také rychlejší, než kdy dříve. Z orgasmu není nutné mít strach, rozhodně kvůli němu předčasně neporodíte. Právě naopak. Během orgasmu dochází vlastně k procvičování a zpevňování svalů, což se vám bude hodit během porodu.

3 polohy pro skvělý těhotenský sex

Během gravidity budete muset zapomenout na klasickou misionářskou polohu, protože v poloze na zádech se zhoršuje prokrvení a může se dostavit nevolnost. Navíc asi nebude moc pohodlné, když na vaše břicho bude ze shora ještě tlačit partner.

Poloha lžiček

Tahle poloha vám bude příjemná ve všech stádiích těhotenství, ať máte bříško jako balónek nebo už jako pořádný buben. V této poloze nedochází k příliš hlubokému průniku, takže se nemusíte bát žádných nepříjemných pocitů. Navíc se vás v této poloze může partner všude dotýkat, objímat vás, což je velice příjemné.

Pokud máte v těhotenství chuť na sex, dopřejte si ho. Neublíží vám, spíše naopak.
Autor: Shutterstock.com
Poloha na koníčka

Díky této poloze si můžete užít slastné milování i v pokročilém stupni těhotenství. Vsedě na partnerovi si nestlačujete ani bříško a ani prsa, která mohou být velice citlivá, a navíc si můžete regulovat hloubku průniku podle svých potřeb.

Poloha zezadu

Nechte partnera, aby se posadil na paty a roztáhl kolena od sebe, vy si k němu klekněte a nechte jej do sebe jemně proniknout. V této poloze vám nebude vadit ani velké bříško, budete si moci regulovat hloubku, kam až jeho penis pronikne a nemusíte provádět žádné prudké pohyby. Stačí se jemnými krouživými pohyby dobrat ke skvělému orgasmu.