Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Máte pleť jako struhadlo? Vyžehlí ji jasan!

Přírodní lifting! Víte jak na něj? Bezbolestně vám pomůže jasan!
16. prosince 2012 | 12:00

Připomíná vaše kůže na obličeji dobře nasolenou tresku a při pohledu do zrcadla máte pocit, že vidíte starou indiánskou babičku? V tom případě jsou odborníci zajedno. Vaše pleť je suchá a potřebuje pořádnou dávku vláhy, kterou jí dodá výtažek z jasanu.


Boj o zdravou a krásnou pleť je nekonečný a především zimní měsíce jsou náročné. Ze všech nejvíc trpí ženy, kterým se kůže nadměrně vysušuje. Už tak suchá pleť je při nízkých teplotách vystavena nepříznivým povětrnostním vlivům, takže ztrácí vláhu čím dál víc. A podle toho taky vypadá. Je nepěkně naběhlá, svědí a každý nedostatek je na tváři vidět stokrát víc.

Mázněte se mízou
Novinkou, která mát účinně pomoci pleti vláhu znovu vrátit, je nová řada rostlinné kosmetiky Yves Rocher Nutritive Vegetal s výtažkem z jasanu.  Vědci si pro tento účel vybrali mízu z jasanu manového (Fraxinus Ornus).  V čem je její síla? Posiluje vnitřní cirkulaci vody a hydrataci pokožky, přirozenou výživu pokožky těla, zvyšuje její ochranu a chrání ji před vodním stresem. Díky tomu je pleť trvale vyživována, znovu získává svou ztracenou hebkost a na dotek je jemná a příjemná. Vybrat si můžete čistící gel, odličující mléko, pleťovou vodu, noční balzám, vyživující krém a masku. Neobsahují parabeny, minerální oleje ani barviva.

Pro ekoložky
 Nových přípravků se nemusejí zříkat ani ochránkyně přírody. Ingredience do kosmetiky se získává na severu Sicílie, kde pěstování jasanu a sběr mízy probíhá podle tradičních metod. Ruční sběr je tu jen jednou ročně v letních měsících.

Jasan ze Světlé Hory
Autor: Petr Francán
Už od antiky
Při čtení asi leckoho napadne, co si to zas vymysleli. Vždyť do krémů se už dalo kde co. Jenže využití mízy z jasanu není nic jiného, než návrat zpátky ke kořenům. Již v antické době byla míza s jasanu označovaná jako mana z jasanu a byla známá pro své vyživující účinky. Zároveň byla používána i jako sladidlo.

Náš tip
Zavlažujte se i vnitřně
Hydratace pleti není jen o krémech, hodně pomůže, když upravíte pitný režim. Ideální je pravidelné pit čistou vodu nebo bylinkové čaje. Možná máte problém s tím, že pít zapomínáte. Tak si jednoduše nastavte telefon, aby vám připomněl, že je čas dát si pořádného loka.

Autor: toma