Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jste to, co jíte: Nerozlučné kamarádky jsou o 27 kilo lehčí

1. června 2012 | 13:49

Nepříjemně se potily, při sebemenší námaze se zadýchávaly. To už je ale minulostí. Petra (25) a Eva (25) už společně zhubly téměř 30 kilo. Stačilo jen začít číst etikety a nad jídlem trochu přemýšlet.

Zajímalo mě, jak se těmhle optimismem sršícím děvčatům daří šest týdnů od konce natáčení. Zavolala jsem proto Petře. Její odpovědi mi udělaly velkou radost. Ona i Eva v nastaveném režimu dál pokračují a výsledky se dostavují.

"Náš cíl byl původně zhubnout každá pět kilo. Doufaly jsme, že se nám to podaří. Nakonec jsem během natáčení já shodila dvanáct a Eva skoro deset kilogramů," prozradila mi Petra.

"Hrozně nás to baví. Dokonce jsme si vyrobily nástěnku se zdravými recepty, kde máme vlastní fotky jídla a na druhé straně správné složení pokrmu. Spolu sportujeme, nakupujeme a často i vyvařujeme," říká a dodává:

"Když jedna z nás nestíhá, druhá uvaří pro obě, připraví krabičky. Je nám jasné, že to máme "na doživotí", ale už jsme si vážně zvykly. A nikdy se už nechceme vrátit zpátky k našemu původnímu životnímu stylu."

Obě navíc příjemně překvapil pozitivní přístup lidí z Valašského Meziříčí, kde obě žijí. Protože se předtím nehýbaly vůbec, byla pro ně nejlepší formou pohybu pro začátek chůze.

"Začaly s námi chodit i obě naše maminky a co mě nejvíc překvapilo, přidávají se k nám i lidé, kteří nás vůbec neznají. Mám z toho obrovskou radost. Toho, že jsme se do 'Pořadu Jste to, co jíte' přihlásily, rozhodně nelituju. Klidně bych do toho šla znovu," prozradila mi Petra.

Petra a Eva spolu často vyrážejí na dlouhé procházky
Autor: FTV Prima

Zajímalo mě samozřejmě i to, co bylo pro obě děvčata vůbec nejtěžší. Pro většinu aktérů je to totiž ono "odhalení se" před celým národem, tedy focení v prádle.

"To nám vlastně vůbec nevadilo. Vždyť v létě se také svléknu do plavek. Neviděla jsem v tom žádný rozdíl. Nejtěžší pro mě asi bylo to, že jsem si musela odříct mou oblíbenou ochucenou minerálku. A pro Evu zase naučit se večeřet a vůbec pravidelně jíst. Obě to ale už zvládáme skvěle. Eva přestala hladovět, nemá už vůbec chuť na sladké a já zase piju už jen neperlivou vodu a chuť na řízky mě dočista přešla,"  řekla nám Petra.

Jste to, co jíte
Autor: FTV Prima
"Dopadlo to skvěle, předem jsem věděla, že tady to půjde a holky dosáhnou úspěchu," říká doktorka Kateřina, která si na obě děvčata pořádně "došlápla". A spokojený byl i specialista na výživu Petr Havlíček.

Výsledek přísného tříměsíčního dohledu obou specialistů je na děvčatech znát. Díky změně jídelníčku a zdravému pohybu jsou obě o pěkných pár centimetrů štíhlejší.

Eva zhubla 11 centimetrů přes břicho, 3 centimetry přes boky a shodila 9,5 kila - z toho 8 kila tuku. Petra zhubla 13 centimetrů přes břicho, 10 přes boky, shodila 12 kilogramů - z toho 8,5 kila tuku.