Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jste to, co jíte: Nejtěžší pár váží 360 kilo, zhubnout chtějí kvůli dítěti

17. května 2012 | 05:00

Se svými 360 kilogramy se manželé Matoušovi z Ostravy dostali do knihy rekordů pořadu! Oba se nadváhou velmi trápí. Ve volném čase už prakticky nevycházejí z bytu. Mají pocit, že na ně všichni hledí s odporem. Jak se tito dietáři dostali k tak obrovskému množství tuku? A budou si vzájemně při hubnutí oporou?

Ten hlavní cíl, proč tady toto všechno děláme je, mít dítě. My jsme si řekli, že pokud nezhubneme, tak nebudeme miminko mít. Protože mu nechceme předat hned ze startu to nejhorší - obezitu,“ říká smutným hlasem paní Jana, která teď váží 150 kilogramů.

Manželé Jana (35) a Michal (44) Matoušovi, kteří rok po svatbě ztloustli o 35 kilo, jsou velmi společenští lidé. Za poslední dva roky se však dostali do takového psychického stavu, že prakticky neopouštějí svůj byt.

Mají pocit, že je všichni sledují a za zády pomlouvají. Navíc je zde i praktický důvod izolace – se svou konstitucí nemohou do kina, vlaku, tramvaje, hospody. Nevejdou se většinou do sedadel. Bojí se dokonce ke známým na návštěvu, aby jim nezdemolovali nábytek.

Také kondice manželů je na bodu mrazu, mají problém vyjít sedm schodů, které vedou k jejich bytu. Pan Matouš, který přibral na neuvěřitelných 210 kilo, nemůže dokonce ani stát – do několika minut kolabuje. Jde tedy opravdu o život!

Najdou manželé dostatek vůle k radikální změně životního stylu, kterou chtějí podstoupit, než rozšíří svou rodinu?

Nenechte si ujít díl plný emocí již ve čtvrtek 17. května od 21.20 na Prima family!