Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Marek Procházka ve 22 letech má 150 kg! Hrozí mu bandáž žaludku

12. dubna 2012 | 06:20

Marek (22) se stravuje jako typický student, a to v restauracích a fast foodech. Po škole se nejraději válí doma u televize nebo jde s kamarády na pivo. Aby sportoval, ho ani nenapadne. Jenže jeho nezdravý životní styl mu přináší zdravotní potíže a to takové, že mu hrozí okamžitá bandáž žaludku!

Marek, který má ve svých dvaadvaceti letech téměř 150 kg tvrdí, že má k tloustnutí genetické dispozice už od dětství. Také ale sebekriticky přiznává, že si za svou nadváhu může i sám – miluje jídlo z fast foodů a také českou kuchyni. Tu si dopřává většinou v restauraci, protože sám si nevaří. Mezi jeho oblíbená jídla patří omáčky, knedlíky, bůček, tatarák a maso obecně. K tomu si s chutí dá jedno dvě piva a tvrdý alkohol také neodmítne.

"Do pořadu Jste to, co jíte mě napadlo jít ve chvíli, kdy mi doktor na prohlídce řekl, že mi doporučuje bandáž žaludku. Toho jsem se lekl a rozhodl jsem se, že to zkusím ještě jinak," říká Marek a dodává: "Největší strach mám, že budu jednou tak velký, že už se o mě bude muset někdo starat. To bych fakt nechtěl!"

Dokáže se však vzdát pohodlného studentského života, nezdravého stravování, pivních radovánek a přinutí se pravidelně cvičit? To uvidíme už ve čtvrtek 12. dubna od 21.20 na Prima family!

Autor: Gabriela Mikešová