Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jste to, co jíte: Nejtěžší pár historie je lehčí o 51 kilo!

18. května 2012 | 13:21

Neuvěřitelné! Víc než půl metráku se podařilo shodit manželům Matoušovým z Ostravy. Ti se do pořadu přihlásili z touhy po dítěti. Zdravé hubnutí pod dohledem doktorky Kateřiny jim vysloveně svědčilo. A nepolevují ani měsíc po skončení natáčení. Kila pomalu, ale jistě, mizí.

"Zrovna včera jsme se vážili. Docela se nám myslím daří. Já jsem zatím zhubla o dvadvacet kilo a manžel dokonce o devětadvacet," prozradila nám paní Jana. Ta teď při výšce 1,76 metru váží 128 kilo a pan Michal, který měří ještě o dva centimetry víc, má 181 kilo.

"I po skončení natáčení dodržujeme režim nastavený doktorkou Kateřinou a inženýrem Havlíčkem. Každý den si s sebou připravujeme krabičky. Jíme poctivě pětkrát až šestkrát denně," dodala.

Jana je jako vyměněná,moc jí to sluší
Autor: FTV Prima

Do svého každodenního programu dokonce zařadili i pohyb. I když ten, vzhledem k jejich stále poměrně vysoké nadváze, je zatím spíše jen lehčí. "Šlapeme na rotopedu, který jsme dostali a snažíme se co nejvíc chodit pěšky. Úbytek váhy je znát, už se tolik nezadýcháváme," řekla nám ještě paní Jana.

Matoušovi teď vypadají spokojeněji
Autor: FTV Prima
Před natáčením pořadu manželé, kteří se se svými počátečními 360 kily zapsali do knihy rekordů pořadu, již hodně let nesportovali. I když Jana občas dostala záchvat chutě na pohyb. Michal ji pak odvezl k lesu, kde nebyli žádní lidé. Jana vystoupila z auta, procházela se a manžel na ni zatím čekal v autě. Jakýkoliv pohyb ho totiž mohl doslova stát život. Nvydrželani stát. Do několika minut kolaboval.

Teď už schody ke svému bytu vyjde bez zadýchání. Ani kratší procházky jim oběma už nedělají problém. Zdaleka však ještě nejsou v cíli. "Do konce příštího roku bych chtěla vážit nějakých pětaosmdesát až devadesát kilo, manžel kolem stodeseti. Máme toho ještě hodně před sebou," vylíčila nám pak odhodlaně své plány Jana.

Sympatičtí manželé tohle všechno dělají především kvůli tomu, že by rádi měli miminko. "Letos o tom ještě určitě neuvažujeme. Musíme se oba dostat do kondice. Vždyť těhotenství i následná péče o dítě není 'procházka růžovou zahradou'. Ale když vše půjde podle plánu, tak možná už příští rok...," svěřila se nám ještě Jana.