Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Plesová událost roku se blíží! Česko-Slovenský ples tentokrát vzdá hold hudebnímu velikánovi

14. prosince 2023 | 06:00

Nadcházející ročník Česko-Slovenského plesu bude opravdu velkolepý! Oslaví totiž nejen desáté výročí, ale zároveň i 200 let od narození Bedřicha Smetany. Smetanova síň Obecního domu v Praze, kde se galavečer 17. února 2024 koná, tak připomene hostům velikána hudby, jehož tvorba se stala základním kamenem kultury českého národa.

Program bude i tentokrát pořádně nadupaný. Slavnostní galavečer Česko-Slovenského plesu zpříjemní hostům svým vystoupením dvě hudební legendy, které se úspěšně drží na české a slovenské hudební scéně dodnes. Jsou jimi zpěvačka Petra Janů a zpěvák a skladatel Peter Nagy. Tradičním setkáním různých osobností z oblasti kultury a umění, z vědeckého, podnikatelského, diplomatického a politického života se pak opět otevře prostor pro upevňování přátelských vztahů mezi Českou a Slovenskou republikou.

VIDEO: Česko-Slovenský ples: Verešová ukázala vše!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

I při svém jubileu dále ples připomene významné historické události. Kulturním klenotem večera přitom bude slavnostní připomínka 200 let od narození Bedřicha Smetany. Právě inscenace jeho opery Hubička otevřela v roce 1920 Operu Slovenského národního divadla.

Dalšími hvězdami Česko-Slovenského plesu se stanou slovenská zpěvačka Kristína a český zpěvák, skladatel, producent a herec Ondřej Gregor Brzobohatý. Hosté se mohou tradičně těšit také na vystoupení Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma se sólistkami Andreou Zimányiovou, Ivanou Regešovou a Zuzanou Gamboa, na oblíbený krajanský folklorní soubor Limbora a mnoho dalších umělců a umělkyň v bohatém dvanáctihodinovém programu.

Večerem provede moderátorská dvojka slovensko-maďarská herečka Vica Kerekes a český herec, zpěvák a moderátor Petr Vondráček. Záštitu nad Česko-Slovenským plesem převzali prezident České republiky Petr Pavel a prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová.

Autor: Štěpánka Bínová