Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Radost pod stromečkem: 5 originálních dárků, které potěší vaše blízké!

Video se připravuje ...
5 univerzálních tipů na dárky
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
25. listopadu 2023 | 06:00

Leckdy dojde inspirace, jak potěšit blízké v ten nejkouzelnější čas v roce. Známý starožitník a odborník na drahé kameny a šperky Martin Cinolter nás ale inspiroval k originálním dárkům. Přijdete si na své i vy?

Darujte šperk se skrytým významem

Šperky v podobě perlových, velmi decentních náušnic jsou ideálním dárkem pro všechny ženy bez ohledu na věk. Sluší totiž všem, a navíc jsou vhodné při jakékoliv příležitosti. Perly navíc skýtají působivou symboliku – přezdívá se jim slzy bohů nebo spadlá ranní rosa, jak se nechal slyšet v nedávném rozhovoru Martin Cinolter. „Perly se dávaly mrtvým do úst, aby jim svítily na cestu, protože symbolizovaly noční slunce, respektive měsíc. Taktéž symbolizují ženskou krásu i eleganci, takže mají mnoho významů, mnoho legend a hodně symboliky,“ dodal známý starožitník a potvrdil, že vzhledem k těmto významům jsou tak vhodné na plesy, ale i pohřby.

Více zajímavostí o těchto šperkařských skvostech se dozvíte v našem článku zde:

Nejkouzelnější momenty života

Tentokrát jsme však odborníka přes starožitnosti vyzpovídaly na téma vánoční dárky. Jakým originálním dárkem potěšit své nejbližší? Starožitnými poklady! Martin Cinolter je totiž zastáncem toho, že si je dneska může dovolit každý.

Univerzálním dárkem tak může být velmi vkusný, elegantní stříbrný rámeček na fotografii z první třetiny 20. století, který připomene ty nejkouzelnější momenty života či nejvřelejší osobu.

Pánské potěšení

Pánové pak ocení zejména kapesní hodinky švýcarské kvality. Jak sám starožitník říká – muži jsou trošku hračičky, a ocení tak hezkou mechanickou hračku.

Jaké další tipy nám Martin Cinolter prozradil? To se dozvíte v úvodním videu.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová