Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Video se připravuje ...
Tělové punčocháče ano nebo ne?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
27. října 2023 | 06:00

Každoroční obligátní otázka, která vyvstává na povrch s přikrádajícím se nečasem a sezonou plesů i společenských událostí všeho druhu. Jsou tělové silonky opravdu takové zlo? Kdy se s nimi dopouštíme největšího prohřešku a jaké nosit, aby nedeformovaly nohy, ale respektovaly nositelku? Tyto otázky nám rozklíčovala stylistka a renomovaná designérka Kamila Vodochodská.

Protichůdné názory: Zlo, či nutnost etikety?

Tato otázka provází vás, ale i módní znalce. „Otázka, která mě po celých 20 let mé kariéry v módním průmyslu provází. Jeden tábor, především z oblasti fashion, vám řekne, že silonky jsou no, no, no way. A už od roku 1995 jsme je všechny ženy měly ze svých šuplíků a šatníků vyhodit. Druhá část společnosti, ta, která se jich zastává, pomáhá ženám, které mají taková povolání, jejichž dress code (a samozřejmě společenské postavení) nošení silonek vyžaduje,“ říká Kamila Vodochodská.

Lze je nosit i vkusně

Jaké tělové silonky ale nosit, aby na nohou nevypadaly směšně a postavu nikterak nedeformovaly? Designérka doporučuje pouze ty v matné verzi. „Máme širokou škálu možností od těch nejslabších, které se pohybují někde mezi 8–10 den, což je označení denier a značí sílu nebo gramáž dané punčochy, tím pádem i průhlednost,“ objasňuje stylistka.

Sháníte velký výběr silonek za skvělé ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Jaké jsou další varianty punčoch a na jaké nedá dopustit samotná módní guru? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Tereza Víchová, Žaneta Podlahová