Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak si vyložit své sny a proč se nedívat do snáře?

1. listopadu 2023 | 06:00

Sny se zdají noc co noc každému z nás. Co ale znamenají a jak se s nimi dá pracovat? Podle lektorky, koučky a autorky knihy o snech Olgy Plíčkové mohou být skvělým pomocníkem na cestě k sebepoznání. Jak si vyložit své sny a porozumět jim a proč snář není ideálním řešením?

Co je to vlastně sen? Na tuto otázku se nedá jednoduše odpovědět.  "Neexistuje shoda o tom, proč sníme, co jsou sny zač, jak si je vykládat," říká Olga Plíčková. Podle jedněch jsou sny jakýsi odpad ze dne, který si mozek třídí, podle dalších výkladů  ve snech opravdu opouštíme svoje tělo, astrálně cestujeme, navštěvujeme jiné planety a podobně. A pak existuje spousta názorů, které jsou mezitím. 

Výklad snů jako sebepoznání

Právě postoj k tomu, jak sny chápeme, potom ovlivňuje jejich porozumění. "Já se nacházím na té škále někde uprostřed, takže myslím si, že sny jsou výborným nástrojem k sebepoznání," říká lektorka. Správný výklad pak podle ní může být i celkem náročná práce, protože pokud se chcete svému snu "pověnovat pořádně, může to trvat klidně i hodinu."

O čem se lidem zdá nejčastěji? Jak dlouho trvá sen a jak si ho správně vyložit? A nad čím vším byste se měla zamyslet, pokud se vám zdálo o tchýni? Odpovědi na tyto i další otázky najdete ve videu.

Video se připravuje ...
Sny a jejich výklad - Olga Plíčková • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

 

Autor: red