Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pecky z redakce: Večeře s prezidentem, revoluce v omlazování i diamanty Marilyn

  • 12. června 2023 | 06:00

    No, tak tento týden se výběr pecek z redakce opravdu vyvedl. Vždyť bych se vsadila, že povečeřet s prezidentem na Hradě by si přála nejedna z vás. A máte šanci. Také je tu spousta novinek a tipů, které vám zvednou náladu.

    Pojďme se podívat, co jsem pro vás tento týden vybrala, myslím, že budete nadšená!

  • Nové album Báry Polákové

    Album ON/OFF je třetí studiovou nahrávkou Barbory Polákové. Obsahuje třináct skladeb a přizvala hned několik hostů. Je mezi nimi Jan Cina, Marek Adamczyk nebo Ben Cristovao. Stejně jako u předešlých alb, i tentokrát vytvořila autorské duo s Davidem Hlaváčem. Nahrávka ON/OFF přichází po pěti letech od zatím posledního alba ZE.MĚ. Přináší s sebou silné spojení hned tří producentů. Jedním z nich se stal sám David Hlaváč, dalším Jan P. Muchow, který produkoval obě předešlá alba a poprvé se Bára pracovně setkala s producentem Filipem Jelínkem. . „My jsme měli původně celkem dost smutných písniček. Cítila jsem hodně smutku z války, postcovidovou frustraci lidí, nešlo se o toho oprostit. Kolem prosince jsme se ale začali při psaní s Davidem smát, v lednu a únoru jsme pak napsali nejvíc písniček, které na albu jsou. Těžko říct, jestli za to mohly planety nebo to, že už temna bylo dost a na konci musí být vždycky aspoň trochu světla. Nechtěla jsem na sebe tlačit, říkala jsem si, jestli to má být temná deska, tak prostě bude. Ale jestli něco není, tak fakt není temná, “ dodává Bára.

    Podívejte se na nový videoklip:

    Video se připravuje ...
    Bára Poláková a její nové video Sousedův trávník • VIDEO: Bára Poláková

     

  • Jóga pro všechny

    Síť drogerií Rossmann se ve své nové kampani spojuje s jógou, své zákazníky chce tak motivovat k péči o tělo a mysl. V rámci kampaně je spuštěn nový web cvictejogu.cz, v mobilní aplikaci Rossmann Club jsou potom k dispozici videa s jógovými sestavami předcvičovanými Zuzanou Klingrovou. Nové kampani se přizpůsobil také věrnostní program, ve kterém lidé mohou sbírat virtuální body na jógové pomůcky. Součástí bude i akce se cvičením jógy při západu slunce v den letního slunovratu. 21. června – povede Klára Pokorná se Zuzanou Klingrovou veřejnou akci na střeše Obchodního centra Nový Smíchov. Od 18 hodin si bude moci až 200 lidí zacvičit jógu pod širým nebem a při západu slunce. Výtěžek ze vstupného bude věnován neziskovému projektu Fandi mámám, který materiálně podporuje maminky samoživitelky. Z celé akce bude k dispozici i online stream na speciálním webu www.cvictejogu.cz, které přináší o józe a zdravém životním stylu řadu dalších tipů tak, aby si na své přišel každý, a to od pokročilých až po začátečníky.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jógou pro pevný střed těla - cvičte s časopisem Dieta • VIDEO: Videohub

  • Revoluce v omlazování

    Klinika YES VISAGE jako první svým klientům přináší doslova revoluční výplň nové generace, která jasně nastavuje trend, jímž se estetická medicína bude ubírat. Nejde totiž o zdokonalenou dermální výplň, ale o něco zcela nového, co tu doposud nebylo. Výplň nové generace AestheFill vyvinutá v laboratořích v Koreji funguje nejen jako multifunkční výplň, ale umí si poradit i s mimickými vráskami a zároveň stimulovat tvorbu vlastního kolagenu v pokožce. Je tolik očekávanou možnou volbou pro ty, kteří si chtějí zachovat mladistvou tvář, ale zdráhají se podstoupit aplikaci botulotoxinu. Tato nová výplň je zcela netoxická a maximálně bezpečná.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Alena Antalová: Nejsem tlusťoška, co se válí doma.. • VIDEO: Martin Mol

  • Opulentní římské lázně

    Na Slovensku vzniká výjimečný bazénový a saunový svět Caracalla Spa ve stylu tradičních římských lázní. Jen místní bazény dostaly velkorysý prostor 770 metrů čtverečních. Spa, které je součástí Kúpeľného hotelu Poľana v Kúpeľoch Brusno, otevírá v červenci. Přístup sem mají nejen hoteloví hosté, ale i veřejnost. V saunovém světě najdete sedm různých tematických saun, lázně hammam, ale také tepidarium se zelenou stěnou, Kneippův chodník, whirlpool, ochlazovací bazén a odpočinkový bazén s obrazem historických lázní.

  • Jablka trochu jinak

    Zámecká palírna v jihočeské Blatné produkuje kvalitní alkoholické nápoje, jako jsou pálenky, rumy, likéry, giny a další. Její značku Baron Hildprandt nesou nejkvalitnější pálenky a ovocné speciality, které jsou vyráběny s maximální péčí a láskou. Ochutnejte novinku, která se do této rodiny přidala – vyzkoušejte Baron Hildprandt ze Zralých Jablek. Je výsledkem skvělého umu blatenského mistra palírníka. Rukodělná a zcela prvotřídní práce mistra destilatéra Václava Šitnera jako vždy přináší unikátní výsledky. Tato ovocná specialita je vyrobena z jablek pocházejících ze slunečných jižních Čech, kde dozrávají na slunci ke své ovocné dokonalosti.

  • Blyštivá výstava

    Při příležitosti 70. výročí uvedení filmů Marilyn Monroe How to Marry a Millionaire (Jak si vzít milionáře) a Gentlemen Prefer Blondes (Páni mají radši blondýnky) bude Marilyn ve Swarovski Kristallwelten poctěna řadou nových exponátů z rozsáhlé sbírky Teda Stampfera. Stampferova sbírka, která obsahuje více než 1500 předmětů spojených s Marilyn, je největší na světě a v současné době putuje po celém světě. Ústředním bodem výstavy jsou Marilyniny purpurové večerní šaty. Filmoví fanoušci v nich poznají šaty, v nichž šla na rande ve filmu Jak si vzít milionáře. Tento nezapomenutelný kousek je jen jedním z mnoha důvodů, proč si film vysloužil nominaci na Oscara za „nejlepší kostýmy v barevném filmu“. Diamanty jsou nejlepšími přáteli dívky – to je pravděpodobně nejslavnější Marilynina píseň z filmu Páni mají radši blondýnky. Třpytivé vystoupení umocňovaly diamantové šperky a proslulé klenoty byly věrně zrekonstruovány manufakturou Swarovski, kde jsou nyní také vystaveny spolu s fotografiemi pořízenými při natáčení a s kopií původního filmového scénáře.

  • Životní příběh

    Na počátku byl rozvod… A kdyby se do toho nevložila vyzenovaná filmová producentka Anděla (50) a její single kolegyně režisérka Beata (50), se kterou začínaly v devadesátkách takzvaně „z garáže“, tak by Lindin život (38) byl stoprocentně tragédií. Jak by si sama jako scenáristka napsala do svého autobiografického díla. Hlavní hrdinka Linda, spolu se svým synem Honzou (11), se snaží vytvořit novou rodinu ze dvou již rozpadlých rodin. Jenže nový partner Michal (40) má dvě pubertální děti z předchozího manželství a prima exmanželku k tomu. DOSLOVA. A s tím se potýká nejen Linda, ale i Honzík, protože to samé musí absolvovat i v nové rodině táty, kde vládne mladinká maceška podle nejnovějších trendů z Instagramu. Anděla na rozdíl od Lindy má láskyplné manželství a Beata žije spokojeně i bez manžela. Jednoho dne se však všem jejich štěstí rozpadne. Tak by se v kostce dala shrnout nová kniha scenáristky Pavly Krečmerové.

  • Večeře s prezidentem

    Necelé tři roky po konání dlouhého stolu na Karlově mostě zve spolek Piána na ulici k další sousedské slavnosti. V pondělí 12. června obestře bíle prostřený stůl katedrálu svatého Víta na Pražském hradě. Bíle prostřený stůl ze všech stran obepne katedrálu sv. Víta, čímž podle Kobzy do Pražského hradu symbolicky vepíše tvar srdce. “Na Karlově mostě jsme skrze dlouhé ubrusové čáry spojili dva břehy Vltavy. Nyní sami lidé vytvoří usednutím ke stolu živé srdce kolem katedrály,” popisuje Kobza. “Asi to uvidí pouze ptáci, ale skutečnost, že se takový tvar vytvoří, vyjeví, může mít nějaký skrytý dosah,” říká Kobza. Lidé budou moci zasednout k hostině od 17.30 hodin, akce končí ve 22.00 hodin. A pozor, účast přislíbil sám pan prezident!

  • Pletení je in

    Zalando ve spolupráci s kodaňským týdnem módy (Copenhagen Fashion Week) vyhlásilo značku Paolina Russo vítězem první ceny Zalando Visionary Award 2023. Londýnská firma, kterou v roce 2021 založily Paolina Russo a Lucile Guilmard, si zakládá na výrazné kreativitě s velkým důrazem na pletené oděvy, má cíl podílet se na obrodě řemesel. Značka Paolina Russo ukázala vizionářský přístup a oddanost inovacím prostřednictvím barevných a univerzálních kolekcí z pleteniny, které kombinují tradiční techniky s průmyslovou výrobou. Překlenují tak propast mezi řemeslným dědictvím a technologiemi a zároveň posouvají hranice designu.

  • Super obídek

    Nabídka Alcron Restaurantu se nově rozrůstá o Business Lunch, na kterém si hosté mohou pochutnat vždy od pondělí do pátku mezi 11.30 a 15.00. Šéfkuchařka Eliška Hromková každý týden připravuje nové obědové menu se zajímavou nabídkou předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Menu, stejně jako kompletní nabídka restaurace, vychází z konceptu plant forward, který preferuje pokrmy na rostlinné bázi, striktně se ale tímto směrem nevymezuje. Navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně, kterou představuje ve velmi zajímavé a moderní podobě. Velký důraz je kladen na kvalitu a původ ingrediencí i jejich způsob zpracování.

  • Ty jsi má, levandulová

    Levi’s v posledních desetiletích vždy hrdě stál za LGBTQIA+ komunitou a pokračuje v této podpoře i nadále. Pro Pride 2023 se rozhodl opět vyzdvihnout jejich historii a kreativní sílu. Čerpá z promyšleného mixu inspirativních a vzdělávacích příběhů, které vytvořili přímo členové LGBTQIA+ komunity a další s nimi spřízněné duše. Cílem má být povzbudit kohokoliv k tomu, se naplno sebevyjádřit skrze heslo kampaně: "How do you show up?” V překladu: "Jak se chceš ukázat?" Levi’s Pride 2023 kolekce odráží a vyzdvihuje touhu po sebevyjádření jako nekonečnou škálu možností s důrazem na fluidnost. Levandulová paleta celé kolekce vzdává hold LGBTQIA+ aktivistům ze 70. a 90. let, jejichž nebojácná energie nastartovala reálné změny a odráží se dodnes v odvaze mladých queer a trans lidí. Tato kolekce je doslova pro každého, ať už má na sobě šaty Radical Love nebo vestu Liberation.

  • Nálož skvělých herců

    Asteroid City je komedie Wese Andersona, která se odehrává ve stejnojmenném fiktivním pouštním městě, kam se sjedou nejchytřejší děti z celé Ameriky, aby poměřily své schopnosti a síly. Jenže události, které otřesou celým světem, jim poněkud zhatí plány. Film zaujme mimo jiné neskutečným hereckým obsazením. V Asteroid City se sešla herecká sestava, jaká nemá obdoby. Podle Bryana Cranstona je důvod takové koncentrace hvězd velmi jednoduchý. „Když vám zavolá Wes Anderson, nezeptáte se, co byste měli hrát. Zkrátka řeknete ano a pak uděláte všechno, co po vás bude chtít,“ říká jeden z mnoha výjimečných herců ve filmu. V kinech bude k vidění od 22. června.

  • Pro zdravější život

    Startup MADMONQ vstupuje na trh s novinkou v podobě vlastních Greens. V jednom sáčku komplexního práškového doplňku stravy nabídne porci fytonutrinentů a bioaktivních látek ze zeleniny a ovoce jako řešení pro všechny, kdo jí nezvládají konzumovat dostatek nebo hledají způsob, jak podpořit celkovou regeneraci a zažívání. Greens se tentokrát zaměřuje na nedostatek ovoce a zeleniny v jídelníčku, se kterým se potýká většina Čechů. Ačkoliv Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje denní dávku 5 porcí ovoce a zeleniny, dle průzkumu MADMONQ jí v Češi v průměru polovinu tohoto množství a jen 2 % pak skutečně denně konzumují plné doporučené množství zeleniny. Greens v podobě komplexního práškového doplňku stravy tak mají pomoci vykrýt dávku bioaktivních látek z ovoce a zeleniny těm lidem, kteří chtějí její příjem zlepšit a aktivně se zajímají o své zdraví.

  • Snový kolotoč

    Designerské duo Radka Sirková a Anna Tušková představuje pod značkou CHATTY novou letní kolekci oblečení day-to-night, která zhmotňuje představu horkého letního dne na pomezí reality a snu. Tentokrát byl pro letní kolekci inspirací umělec Tishk Barzanji, který ve svých dílech vytváří utopická pozadí a scénáře k zobrazení lidí a situací všedního dne. Jeho barevné kompozice uměleckých děl rozehrávají snový kolotoč scénářů celého dne. Atmosféra letního dne zalitého oslňujícím slunečním světlem, které se pomalu mění v syté podvečerní barvy. Pocit poklidně plynoucího času stráveného s přáteli pod noční oblohou. Mihotající se těžký vánek zkreslující realitu jako fata morgána.

Diskuse ke článku
.