Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pecky z redakce: Sexy pohodlí, mňamky porotce z MasterChef a duhová kultura

31. října 2022 | 06:00

Je tu nový týden a s ním i tipy naší redakce. Opět je to koktejl pestrý jako barvy duhy, a to téměř doslova. Z některých tipů se budete pravděpodobně olizovat až za ušima, a nejen vy, ale i vaši mazlíčci. 

Módní tip redaktorky Žanety

Už dlouho jsem na trhu vnímala značku ELKA LOUNGE, ale až nyní se ke mně dostaly její produkty. A zcela upřímně jsem nikdy v životě neměla na sobě nic tak příjemného. Česká rodinná značka tak naprosto splnila mé očekávání a dostála svému slibu vysoké kvality zpracování a udržitelnosti. Oblečení, spodní prádlo i produkty z řady Deco & Home totiž vznikají v naší zemi, splňují přísné etické parametry a jsou zhotoveny z prémiových přírodních materiálů, jako jsou Micromodal, bavlněný satén, bambus a 100% bio bavlna nebo len. Navíc je značka z 99 % bezplastová společnost. A jaké kousky stojí rozhodně za vyzkoušení? Já se zamilovala do tělového body, které ke mně přilnulo doslova jako druhá kůže, mám ráda tolik příjemnou bílou mikinu z 95 % z bio bavlny nebo kraťásky s důmyslnými rozparky po stranách, se kterými v noci usínám jedna báseň!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Nebojte se trendy barev • VIDEO: Videohub

Mezipatra

23. ročník QFF Mezipatra je tu a vy se můžete těšit na to, že představí 71 snímků. O hlavní cenu poroty se utká deset celovečerních filmů z celého světa. Mezi očekávané filmy patří izraelské sociální drama Slušný občan (אזרח מודאג), francouzský surreálný hit z Cannes Pět ďáblů (Les Cinq diables) nebo blok krátkých filmů Ukraine Is Queer. Festival proběhne 3.–⁠10. listopadu v Praze a 11.–⁠18. listopadu v Brně. Výhodné festivalové permanentky jsou stále v prodeji.

Gurmánský tip

Svátek sv. Martina je milovníky dobrého jídla napjatě očekávanou událostí. Legend o tom, proč 11. listopadu míří na slavnostní tabuli právě husí pečínka, se traduje hned několik. Ať už husy dostaly na pekáč jejich příliš hlasité kejhání během kázání svatého Martina nebo úplně jiné, racionálnější důvody, jisté je, že tahle tradice má stále bezpočet příznivců. V oblíbené restauraci Červený jelen v centru Prahy letos tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera, kterého jistě znáte jako porotce v soutěži MasterChef, připravil tradiční svatomartinské menu s moderním nádechem. Místa se plní, tak neváhejte s rezervací.

Správná hračka

Sdružení pro hračku a hru ve spolupráci s Unií výtvarných umělců a Asociací předškolní výchovy udělilo v letošním roce ocenění Správná hračka hře českého výrobce Efko. Odborná porota složená z pedagogů, učitelek mateřských škol, dětských psychologů a výtvarníků ocenila hru Abeceda a čísla určenou dětem předškolního věku. Označení Správná hračka oceňuje estetické a výchovné kvality, které jsou pro utváření osobnosti dítěte velmi důležité. Cílem projektu je poskytnout rodičům i pedagogům vodítko při rozhodování o nákupu hraček.

Nová kolekce šperků

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik z dílny českého zlatnictví JK Jitka Kudláčková. Vytvořil ji designér a zlatník firmy Josef Kozák. Tváří kolekce Kubistik se stala profesionální tanečnice a finalistka soutěže StarDance 2019 Natálie Otáhalová. Kubistik vyniká techničtějším i unisexovým pojetím šperků, takže si v něm to své najdou jak ženy, tak muži. Je oslavou oblíbeného uměleckého směru počátku 20. století, především pak v oblasti architektury. Přesvědčit se o tom můžete v showroomu zlatnictví v budově Filadelfie v Praze 4 nebo na webových stránkách.

Psí bonboniéra

Máte doma čtyřnohého kámoše, kterého milujete, protože vám do života přináší radost, lásku a spoustu pohybu? Jestli je to jako u nás doma, potom určitě slavíte s hafanem i jeho narozeniny a někdy si nevíte rady, co zrovna pořídit. Věděli jste, že můžete koupit i psí bonboniéru? Fitmin Dog Purity Snax nabízí psům osm druhů zdravých pamlsků s vysokým podílem masa (až 85 %). Všechny snaxy jsou ručně vyráběny přímo v podhůří Orlických hor z těch nejlepších surovin a jsou zabaleny v dárkové krabici s okénkem. Obsahuje všechny typy pamlsků, které jsou přírodní, bezlepkové, plné čerstvého masa a vyrábějí se pozvolným sušením, aby se zachovalo maximum výživných látek.

Koupelová sůl Good Night

 

Jakmile mě něco trápí nebo zkrátka potřebuji jenom uklidnit, zalezu si do vany. Navíc s blížícími se sychravými dny je takový večerní relax naprostou nutností. S novou koupelovou solí Good Night od značky Kneipp dostalo mé koupání úplně jiný rozměr! Jakmile ji nasypete do horké lázně, dostane vás omamná vůně švýcarské borovice a indického santalového dřeva. A právě tato kombinace vám pomůže k snadnějšímu usínání a kvalitnějšímu spánku, což můžu potvrdit. Sůl navíc obsahuje velké množství přírodních olejů, po koupeli jsem se tak nemusela ničím mazat, protože pokožka byla na dotek krásně vyživená a hebká. 

 

Božsky sladké

Tento týden pokřtí cukrářka Iveta Fabešová svou novou kuchařku. Její sladkosti patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi. A když se tato skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory. Čekají na vás desítky ověřených receptů na oblíbené české sváteční cukroví – a všechny v lákavém moderním podání. Oslavte Vánoce ve velkém stylu, doplňte svou sbírku rodinných receptů o další sladké poklady a inspirujte se praktickými profi tipy!