Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matyáš Hložek: Táta nechtěl, abych se cpal do šoubyznysu. Teď budeme natáčet duet

26. října 2022 | 06:00

Mnohdy dětem slavných závidíme, protože jsme fanoušky jejich slavných rodičů, ale často vlastně není co. Matyáš Hložek (27), syn zpěváka Stanislava Hložka (68), který se proslavil v osmdesátých letech, nyní kráčí ve stopách svého otce. Musel si to ovšem doma prosadit, protože rodiče nebyli z jeho volby nadšení.

Jsme na premiéře filmu Black Adam, který je založen na komiksu. Máte je rád?

Já jsem komiksy nikdy moc nečetl, jsem spíš fanda filmů, takže jsem na to zvědavý. Myslím, že to bude taková příjemná oddechovka.

Který je váš nejoblíbenější hrdina?

Já mám rád asi nejvíc Jokera.

To tedy není moc hrdina. Žádná pozitivní postava vás neoslovila?

Možná Iron Man, ten má styl.

Kdybyste vy sám byl superhrdinou, jaké byste chtěl mít speciální nadání nebo vlastnosti?

Asi by nebylo špatné umět občas zmizet. To by možná byla docela šikovná vlastnost, protože občas, když někde jste, máte mnohdy chuť se schovat. Ale ono to úplně nejde, tak možná ta neviditelnost by se mi líbila.

Video se připravuje ...
Z ošklivého káčátka se vyklubal princ! Bude syn Standy Hložka Matyáš Mužem roku? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Cítil jste se někdy v životě jako hrdina?

Možná když jsem byl malý, to jsem se cítil jako hrdina, když jsem zachránil kapra na Vánoce. Nebo já jsem si to myslel, že ho zachraňuji. Naši mi nakukali, že když ho pustíme zpátky do jezera nebo do řeky, tak ho zachráníme. V ten okamžik jsem se cítil jako malý zachránce, ale pak jsem vyrostl a zjistil, jak to vlastně doopravdy je.

Kdo je pro vás tím největším hrdinou v reálném životě?

Určitě rodiče.

Za co jste jim nejvíc vděčný?

Díky nim jsem takový, jaký jsem. Za to, jak mě vychovali, jak se o mě starali nebo starají.

Můžete takhle už s odstupem říct, jak vám soutěž Muž roku, ve které jste se zviditelnil, změnila život?

Určitě mi to změnilo život hodně, snažím se brát všechno pozitivně. Občas se objeví i negativní názory nebo věci, ale já si z toho nic nedělám. Sto lidí, sto chutí, jak se říká, ne každý sedne všem. Na to, že mě lidé víc poznávají na ulici, jsem si od té doby už musel zvyknout.

Proto byste chtěl občas zmizet?

Občas někde by se to hodilo, neříkám, že vždycky, ale občas určitě. Ale zaplaťpánbůh, že lidé na mě úplně nezapomněli. Vlastně už je to pět let, co jsem vyhrál, a pořád to tak nějak jde, takže jsem za to rád.

Já jsem si všimla, že jste teď vydal novou písničku, je to tak?

Vydal jsem novou písničku, už je to asi dva týdny. Taková rockovější skladba to je a jmenuje se Kudy mám jít. Máme v plánu k tomu teď natočit i videoklip a plánujeme s taťkou duet.

Táta je tedy rád, že kráčíte v jeho šlépějích?

Ze začátku rodiče nebyli nadšení a úplně nechtěli, abych se cpal do téhle dráhy, kterou si zvolil i táta. Teď jsou rádi a líbí se jim to, co dělám.

Cítíte se jako zpěvák pevný v kramflecích?

Samozřejmě jsem ještě v začátcích, takže pořád je co pilovat a co zlepšovat. Myslím si, že s přibývajícími koncerty nebo vystoupeními to bude lepší a lepší, takže doufám, že se brzy budu cítit zcela pevný v kramflecích.

Video se připravuje ...