Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Testovaly jsme za vás: Bez těchto zábavných společníků se už neobejdeme

  • 12. prosince 2021 | 06:00

    Svět je plný nových technických vymožeností, které zapojujeme do našich běžných životů. Ne že bychom bez nich nemohly žít, samozřejmě ano, ale s nimi je to mnohdy o dost veselejší. Také se ukázalo, že některé z nich pomáhají zvýšit fyzičku a dohlížejí na nás, abychom nezlenivěly.

    V redakci jsme otestovaly pár pomocníků a zjistily jsme, že bez nich už se teď asi nemůžeme obejít, protože nám ukázali trochu jiný pohled na svět a my jsme se s ním velmi lehce sžily. Podívejte se, kteří malí šikulové nás nadchli.

  • Huawei FreeBuds Lipstick, 5499 Kč

    Pokud jste žena, která si vybírá očima jako já, tak tahle sluchátka jsou prostě dokonalá! Elegantní obal, který vypadá jako rtěnka, odhalí rudá sluchátka, která super padnou. Poté, co je poprvé spárujete s telefonem, okamžitě se při dalším nasazení do uší automaticky spárují. Mají intuitivní ovládání jen dotyky, přejetí po sluchátkách zvyšuje zvuk, dlouhé držení zapíná režim odbourání venkovního hluku a dvojité poklepání zase ukončuje, nebo spouští hraní či přijímá hovory. Vydrží opravdu dlouho nabité, pokud nepoužijete odbourání hluku, tak vydrží až dvacet hodin! Co jiného si přát? Super design, skvělý zvuk a jednoduché ovládání!

  • Samsung Galaxy S21 5G, 8GB/128GB, Pink, 22 490 Kč

    Řekněme si to na rovinu – když čteme všechny ty technické parametry, které telefon poskytuje, tak mnohdy vůbec nerozumíme tomu, o co vlastně jde. Ve finále je pro mě nejdůležitější, jak se s telefonem pracuje, jestli intuitivně pochopím, co a jak, a to tady rozhodně platí. Také je pro mě důležitý design. Samsung Galaxy S21 5G je krásný, můžete si vybrat z několika pastelových variací, je akorát do ruky a vydrží mu dlouho baterie. Ještě se mi nestalo, aby mě nechal na holičkách. Většinou při intenzivním užívání vydrží celý den, pokud ho odložím a používám minimálně, vydrží i celý víkend.

    Další úžasnou věcí je sklo na displeji, ne nadarmo ho pojmenovali Gorilla Glass Victus™, vydrží totiž opravdu hodně a je mnohem odolnější proti poškrábání. Sklo je na obou stranách telefonu. Zcela samostatnou kapitolou je pro mě foťák, který je v tomto provedení absolutně dokonalý. Jednou zkusíte a víckrát se nebudete chtít k ničemu jinému vrátit. Fotí do posledního detailu, přibližuje na neskutečné vzdálenosti a fotky ve tmě jsou také ostré! Výborná je vychytávka s natáčením videí, ta se neklepou a nahrávají 24 snímků za vteřinu. S funkcí 8K Video Snap si můžete vytvořit fotku při zachování kvality z jakéhokoliv videa! Do toho super koktejlu hoďte ještě skvělý displej s nádhernou barevností a už ho nedáte z ruky!

  • Samsung Galaxy Watch3, 5150 Kč

    Nejdříve jsem byla docela skeptická, protože nošení hodinek pro mě nikdy nebylo. Tak nějak se vždycky stalo, že jakmile jsem je jednou sundala ve sprše, už jsem si je zapomněla nandat. Evidentně to nebyly ty správné hodinky, protože pokud si zvyknete na tyhle, dostanou se vám v podstatě pod kůži a bez nich si připadáte jako bez ruky. Říkala jsem si vždycky, že když mám mobil, na co hodinky! Ovšem hodinky, které nemusíte nikde lovit, a ještě ke všemu jsou s mobilem spárované, takže víte, kdo volá, že vám vlastně někdo volá, i když mobil má vypnuté zvonění a topí se někde na dně kabelky!

    Co všechno chcete na hodinkách monitorovat, si samozřejmě nastavíte a je to jednoduché. Jakmile totiž něco technického zvládnu já, je to hračka. Mnoho funkcí hodinek stále postupně objevuji. To, že na mě mluví, když si jdu zaběhat, už vím, ale nejvíc mě překvapilo, že mohu i zvedat hovory a telefonovat pomocí hodinek. Na sport jsou boží, při běhání nemusím řešit, kam dám mobil, hodinky měří vše, co potřebuji, vzdálenost, čas, tepovou frekvenci. Jsou jako malý trenér, který je neustále s vámi a počítá vám každý sebemenší pohyb. Za dobře odvedenou práci dostanete medaili, ale pokud nedosáhnete vámi zvoleného limitu, nepotěší vás to, a tak nějak vám to připomenou, takže vás to vlastně vybičuje k výkonu – což je pecka!

    Displej hodinek si můžete libovolně měnit a na výběr máte z nepřeberného množství designů, které můžete klidně ladit s outfitem. Samozřejmě že čím víc používáte funkcí, tím více se vybíjejí. Já tak docela často používám spořivý mód a pak vydrží mnohem déle. Jinak je to tak maximálně na den, ale zase je pravda, že se nabijí velice rychle. Dokonce v nich i spím, aby mi ráno ukázaly, jak kvalitní byl můj spánek. Je to blbost, ale mám pocit, že díky nim je můj život akčnější, protože soutěžím sama se sebou a snažím se překonávat limity. Prostě jsou mou součástí a chybí mi, když je zapomenu u vany!

  • Logitech Ultimate Ears Boom 2 – Tropical, 2390 Kč

    Musím říct, že mám ráda dobrý zvuk. Nejsem úplný blázen, který rozpozná každou nuanci, ale hrát hudbu jen tak z počítače nebo telefonu, to mi rve uši. Tenhle malý společník dopřeje člověku poslechnout si hudbu v super kvalitě – a musím říct, že i hodně nahlas – v podstatě kdekoliv. Úžasné je, že je voděodolný a odolný proti nárazům, což je v případě, že s ním cestujete a v podstatě s vámi zdolává mnohé překážky, velkým plus. Měla jsem i jiné značky, ale repráček při vyšší hlasitosti bzučel, tady se to neděje.

    Jediný drobný problém, na který jsem narazila, bylo to, že nedokázal najít starší typy androidových telefonů a propojit se s nimi. Jinak jsem na něm nenašla mouchu. Dlouho vydrží hrát, dá se propojit s jinými repráčky téže značky a umí propojit zvuk na ještě kvalitnější. Málem bych zapomněla také na design, ten je jednoduchý, ale krásný a výběr barev je prostě úžasný!

  • Klávesnice Logitech Keys-To-Go, 1590 Kč

    Klávesnice Logi je velmi pohodlná a tichoučká. Jako velikou výhodu vnímám její lehkost a kompatibilitu a také voděodolnost. K výbavě klávesnice dostanete také malý opěrný stojánek, do kterého si můžete snadno opřít telefon či tablet! Takže skvělý pomocník při cestování nebo tehdy, když zrovna obíháte ve městě schůzky a nechcete s sebou všude nosit PC. Další skvělá vymoženost klávesnice je, že ke všem zařízením (včetně TV) se připojíte bezdrátově, přes bluetooth. Na jedno nabití mi vydržela až měsíc, možná dokonce dva! Tato roztomilá klávesnice se stala mým běžným „must have“ pomocníkem, určitě ji doporučuji!

  • Herní sluchátka Logitech G333, 1190 Kč

    Teď jsou v kurzu především sluchátka, která jsou bezdrátová, ale v herním světě je to ještě v některých případech jinak. Nejsem sice hráčkou, takže mnoho z kvalit, jimiž tato sluchátka oplývají, možná nebudu moct ocenit, v každém případě mohu říct, že mají skvělý zvuk a hodí se na cesty i mně. Když jezdím vlakem a cestu si krátím třeba přepisováním rozhovorů nebo sledováním Netflixu, rozhodně mi poskytují plný komfort. Tím, že nosím brýle, oceňuji právě to, že jsou to jen packy, jež mi nesvírají uši s nožičkami od brýlí, a tím pádem netlačí. V uších sedí moc dobře a speciálně oceňuji silný, plochý kabel, který se nezamotává. Praktické je i malé pouzdro, ve kterém jsou sluchátka chráněna před poškozením.

    Sluchátka mají ovládání na kabelu a stejně tak je tam i mikrofon, který umožňuje komunikaci se spoluhráči nebo pro normální smrtelníky jen třeba přijímání hovorů telefonu. Jestli máte doma gamera či gamerku, budou nadšeni a vy taky, neb budete ušetřena zvuků, jež jsou občas nervy drásající.

Diskuse ke článku
.