Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Plastika stydkých pysků: Super trend, nebo úplný nesmysl?

Operace intimních partií je poslední dobou v módě.
19. července 2013 | 08:00

V dnešní uspěchané době se objevuje jeden nový trend za druhým. Ženy chtějí jít s dobou, a proto se snaží osvojit si největší novinky a být in. Labioplastika neboli úprava stydkých pysků patří mezi novodobé ideály.

Módní trend

Zájem o plastickou operaci genitálií zvyšují především porno filmy, ve kterých ženy vidí "dokonalé" genitálie a ty své začínají nenávidět. Mnoho žen kvůli pornu získá pocit, že jen tento "správný" tvar se mužům líbí. Kvůli tlaku současné doby si ženy neuvědomují, že každá je v tomto ohledu naprostý originál.

Zdravotní důvody

Nebylo by ovšem spravedlivé mluvit o labioplastice jen jako o módním výstřelku. Existují samozřejmě případy, kdy tvar stydkých pysků může ženě způsobovat problémy i bolesti. Abnormální velikost malých stydkých pysků může ženám překážet při sportu nebo v těsném oblečení.

Existují také případy, kdy se stydké pysky zdeformují po porodu. Z tohoto fyzického problému se může postupem času vyklubat problém psychický. V tomto případě lékaři doporučují podstoupit právě labioplastiku.

Podmínky operace

Nutnou podmínkou k operaci je plnoletost pacientky. Před samotným zákrokem je potřebná konzultace s plastickým chirurgem. Operace by měla proběhnout krátce po skončení menstruace. Žena si musí také osvojit zásady intimní hygieny v pooperačním období.

Operace

Plastická operace stydkých pysků probíhá v celkové anestezii a trvá asi hodinu. Jizvy by měly být minimálně viditelné a pacientce by neměly nijak překážet. Velmi nutné je, aby byl lékař provádějící operaci velmi opatrný v oblasti kolem poštěváčku. Mohlo by dojít k narušení jemných nervů a žena by mohla přijít o speciální citlivost.

Video se připravuje ...