Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na krajku nás neužije: Češky si raději kupují obyčejné spodní prádlo

V našich skříních hraje prim černá a bílá!
12. srpna 2013 | 14:45

Zdá se, že luxusní a erotické krajkové prádlo je v mnoha českých ložnicích tabu. Jakto? My ženy se pro něj sice umíme nadchnout, ale přednost dáváme zpravidla usedlým a pohodlnějším tipům.

Barvy? To nehrozí

Ve výloze se nad barevným prádlem nadchneme, ale ve skříni máme klasiku. Nejčastěji kupujeme černé prádlo, na druhém místě je bílé, následuje tělové a na čtvrtém smetanové. Dvě poslední místa v žebříčku obsadily výrazné barvy (sytě růžová, tyrkysová, oranžová atd.).

Barevný paradox

A to mohou potvrdit i prodejci prádla: „Trend je takový, že módní návrháři se např. v létě předhánějí s nejrůznějšími barevnými variacemi a výkřiky. Ovšem mnohaleté prodejní výsledky jen potvrzují, že ženy sice vzdychají nad výrazně barevným prádlem, ale kupují v létě jen bílé a světlé podprsenky. Barevné prádlo vystavují obchodníci ve výlohách jako lákadlo ke vstupu do prodejny, nebo se prezentuje v reklamách k uvedení nové kolekce," komentuje prodejní zkušenosti vedoucí prodejen TRIOLA, Alena Cyraniová.

Tři podprsenky a dost

Na rozdíl od tílek a různých jiných svršků, spodní prádlo nakupujeme jen zřídka. Téměř padesát procent z nás se jím potěší jednou až dvakrát ročně. Tři až čtyři kousky si zakoupí zhruba 43% žen a těch šťastlivkyň, které se potěší až sedmi kousky za rok, je doopravdy málo. Asi jen 1,5%.

A kolik utratíme?

Není to zas až tak překvapivé, ale z výzkumů vyplynulo, že za spodní prádlo nedáváme žádný "majlant". Převážná většina žen a dívek utratí za podprsenku ne víc jak 800 korun. Jen necelá dvě procenta jsou ochotny utratit daleko závratnější částku: Přes 1500 korun a více.