Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete hezčí nos? Upravte si ho sami!

Začněte s vyzkoušenými cviky, které vám nosík udrží v kondici i do vysokého stáří.
27. července 2013 | 06:00

Je to jako na potvoru: jediné orgány, které se věkem nezmenšují a nescvrkávají, jsou uši a hlavně nos. A co hůř: celý život rostou. Takže když vám už není dvacet a máte pocit, že váš čichový orgán nabývá na rozměrech, nemýlíte se. Ale nebojte, dá se s tím poprat.

Nos jako Baba Jaga?

Asi nejhorší potíží, se kterou se stárnoucí nosy potýkají, je pokles špičky směrem ke rtu. Když si vybavíte Babu Jagu z Mrazíka, uděláte si sice trochu přehnanou, ale aspoň nějakou představu. Když se babici podobat nechcete, můžete začít s vyzkoušenými cviky, které vám nosík udrží v kondici i do vysokého stáří. Posilují totiž svaly nosu -  ten je pak pevnější a neohýbá se či nerozlézá do stran.

Pětatřicetkrát stačí

Cvičení je jednoduché, není namáhavé, můžete u něj klidně koukat na televizi, číst si a podobně. Ukazovákem preferované ruky (leváci levou, praváci pravou) si přitlačíte špičku nosu a začnete ji tlačit nahoru. V tu chvíli jakoby zatněte nosní svaly, a jejich sílu použijte proti tlaku, který vyvíjíte prstem. Důležité je, abyste cvik opakovali 35x po sobě. Když chcete docílit významnější změny, tak proceduru dělejte dvakrát denně.

Nos
Autor: profimedia.cz
Masírujte

Vzhledem k tomu, že nos se věkem i rozšiřuje do stran, tak radíme i domácí facelifting. Jak na to? Oběma ukazováčky si nos zacpěte a nozdry drobnými pohyby masírujte. Je jedno, jestli zvenčí směrem dovnitř nebo naopak.

Než se dostaví efekt

Když chcete od nosu odvrátit pozornost okamžitě, než pomůže poctivé cvičení, pak si jej můžete částečně zakrýt brýlemi. Důležitý je ale jejich tvar. Oblé obroučky, navíc ještě stínované, můžou nos opticky spíš zvětšit. Takže spíš hranaté, v jednolité barvě.

Tvář ve tvaru srdce: Patka sluší i krátkým vlasům, přehlídka Katie Gallagher, jaro-léto 2013.
Autor: archiv MAC
Jen ne ofinu!

Pomoc si můžete i účesem. Některý nos zvýrazní, jiný zmenší nebo od něj odvede pozornost. Obecně platí, že hlavně dlouhá ofina dělá v tomto směru doslova medvědí službu a z většího čichového orgánu je schopna vytvořit kliku od dveří. Naopak lepší je například sčesat vlasy do strany a lehce je nad čelem nakadeřit (kulmou, jemnou trvalou, natáčkou a podobně).

Autor: rie