Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Prostřeno! Nahoďte kyčelní protézy, tančí se Macarena!

20. června 2012 | 09:40

VIDEO: Aktivní důchodkyně Alenka (60) přinutí své hosty vlnit se do rytmu notoricky známého hitu Macarena. Jak se s pohybově "náročnou" zábavou popasují postaršího účastníci karlovarského Prostřeno!?

Kdo by neznal fenomenální Macarenu? Hit roku 1996. Když se tenkrát tenhle španělský song od skupiny Los del Rio někde rozezněl, mohli jste se spolehnout, že se poblíž brzy sešikují lidé do několika řad a začnou předvádět známé pohyby.

V hlavě utkvěl zřejmě i energické Aleně. Ta totiž na konec večera připravila pro své hosty poněkud netradiční zábavu. A zapojila do ni i manžela v roli dýdžeje.

"Na můj věk už asi na takovej tanec nejsem, ale bylo to dobrý a bylo to spontánní," zhodnotil nakonec zábavu Rudolf, který se však během samotné akce příliš nadšeně netvářil.

Na nervy mu navíc leze stále veselá Saša, která se podle něj nechutně předvádí. Jak tohle dopadne? A jak pobaví hosty Alenčina Macarena show? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin!

Video se připravuje ...
Sympaťák Vlasta si plete kolonádu s čokoládovnou • VIDEO: FTV Prima

Ve středu vaří: švadlenka Alenka Šubrtová (60)

Usměvavá a aktivní krejčová z Mariánských Lázní je už v důchodu, ale s manželem dál provozují malou živnost. Alena vychovala dvě dnes již dospělé děti, je šťastnou babičkou vnučky. Aktivně sportovala a stále se snaží udržovat v kondici. 

Ve středu nás domů pozve usměvavá a aktivní krejčová Alenka (60)
Autor: FTV Prima

Do pořadu se přihlásila, protože ji lákají nové situace, je zvědavá, jak probíhá natáčení, a chce si ověřit, zda zvládne vaření před kamerou pro cizí lidi. Těší se, že pozná nové lidi, prostředí a jídla.

Výhra by jí udělala samozřejmě radost. Má nový krásný dům, splnila si svůj sen, a pokud by v soutěži vyhrála, ráda by po sedmi letech odjela na zaslouženou dovolenou.

Veselá a stále usměvavá Alena se poněkud zachmuřila, když četla úterní menu. Proč? V bílé kuchyňce svého nového domu v Mariánských Lázních uvaří totiž dost podobnou večeři jako Miluše. Čeká nás souboj roštěnek.

Polévkový krém sice není hráškový, nýbrž chřestový, místo rýže podává Alena k roštěnce zeleninu, maso nedusí, ale peče... Jenže i tak! Jak si pochutnají soupeři uprostřed týdne? Lépe, nebo hůře než v úterý? Saša nejí kopr, prý kdysi dětem vařila koprovou omáčku s kolíkem na nose. A pro Rudolfa, vyznavače výrazných chutí, je jídlo většinou mdlé. Miluška pro změnu nerada fazolky… Přesto je hostitelka se svým výkonem (včetně moučníku) nadmíru spokojená. 

Jaká je Alenka Šubrtová

Charakter: Je energická, nekonfliktní, společenská a spolehlivá. Také prý obětavá a hodně pracovitá.

Zájmy: Těší ji vaření, starost o dům a zahradu. Ráda chodí na výlety.

Vztah k vaření: Vaření je pro Alenu velkým koníčkem, ráda připravuje dobroty pro rodinu.

Chutě: Není vybíravá. Nejvíce si pochutná na kachně se zelím a bramborovým knedlíkem.

Nesnáší: Mořské plody, ledvinky a hovězí játra. U stolu jí nejvíc vadí, když u jídla nevládne pohoda.

Motto: Nečiň druhému to, co nechceš, aby druzí dělali tobě.

Video se připravuje ...