Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřeno! Nechutné krkání, marihuana a žhavé flambování!

10. května 2012 | 14:26

VIDEO: Ve čtvrtek nám prostře mladičká Adélka (17). I přes svůj nízký věk si troufá jít do boje s v kuchyni ostřílenými protivníky. Body chce získat flambováním. To se jí však poněkud vymkne z rukou. Snad nechatne kuchyně!

Nejmladší účastnice Adélka dnes svým protivníkům nabídne i rybí závitky. U šprýmaře Zdeňka ani u Tomáše se však nesetká s velkým nadšením. "Já mám strach, že když to ucítím, tak mi to normálně půjde nahoru," zkazí při servírování hlavního chodu Zdeněk všem u stolu chuť. Svou nelibost navíc projeví poněkud nevkusně. Naplno si odkrkne.

"No tak co, no! Tak jsem si krknul. Když si člověk krkne, tak je to známka toho, že je spokojenej a napapal se pořádně," snaží se pak své faux pas zmírnit. Co na to řekne Adélka, která se netají tím, že jí nejvíc ze všeho vadí neslušné chování u stolu...

Adélka má na zdech podkrovního pokoje má vysvědčení ze sommelierského kurzu a Boba Marleyho. Zdeněk ji podezírá ze sympatií k marihuaně.
Autor: FTV Prima

Dnes vaří: benjamínek Adéla Cupáková (17)

Adélka je nezadaná studentka. A protože ráda vaří, rozhodla se zkusit štěstí v oblíbené soutěži. Těší se, že pozná nové lidi a všem dokáže, že i tak mladý člověk zvládne před kamerami uvařit své oblíbené menu. Kdyby zvítězila, koupila by si nový fotoaparát, protože s oblibou fotí.

Adélka studuje Střední školu obchodní a služeb SČMSD ve Žďáru nad Sázavou. Bydlí s rodiči a sestrou ve velkém domě ve Škrdlovicích, které leží asi dva kilometry od rekreační oblasti Velké Dářko.

Na zdech podkrovního pokoje má vysvědčení ze sommelierského kurzu a Boba Marleyho. Zdeněk ji podezírá ze sympatií k marihuaně. My však víme, že tíhne jen k vaření a fotografování. I když má nejjednodušší menu, kuchtění ji baví.

Vymyslela nápaditý překrm, který je kombinací plněného hermelínu a zeleninového salátu. Jako hlavní chod nabídne krůtí a rybí závitky, které doplní smetanové brambory.

Uvidíme, zda Martin neodolá a brambory ochutná. I to, jak se nejedlíci ryb Tomáš se Zdeňkem pustí do panagasia. Jen to flambování dá Adélce zabrat. Snad nechytne kuchyně!

Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Kdo je Adéla Cupáková

Charakter: Je kamarádská, příjemná, veselá, nekonfliktní a šikovná.

Zájmy: Baví ji přátelé, móda, tanec a fotografování.

Vztah k vaření: Přes svoje mládí vaří ráda – je to její další koníček.

Chutě: Jí skoro vše – maso, zeleninu, sýry, sladké.

Nesnáší: Vnitřnosti. U stolu jí nejvíc vadí neslušné chování, a především mlaskání.

Motto: Jak nejde o život, nejde o nic...

Video se připravuje ...