Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Život jim zanechal jizvy a některé popálil: Kteří slavní se za svá zranění nestydí?

  • Celebrity, které se za své jizvy, nebo popáleniny nestydí
    11. března 2023 | 06:00

    Žijí si pohádkový život, přesto na nich život zanechal šrámy. Někdy se dokonce i pěkně popálily. A to doslova. Celebrity, které mají výrazné jizvy či popáleniny, svou pokožku neskrývají. Nemají k tomu žádný důvod, protože jim to nijak neubírá na charismatu a sebevědomí. Neomezují se v typech účesů ani ve stylu oblékání. Kteří slavní ukazují, že i oni jsou „jenom“ lidé žijící běžný život?

    Hvězdy s jizvami a popáleninami dodávají sílu fanouškům, kteří mají kvůli poraněním z minulosti nižší sebedůvěru. Vždyť i drobné nedokonalosti jsou přirozenou součástí každého člověka. Není příjemnější zjištění než to, že ani tyhle známé bohaté ikony si na nic nehrají a svá zranění na kůži neskrývají...

  • Sandra Bullock

    Oblíbená hollywoodská herečka Sandra Bullock má nad svým levým okem menší jizvu. Šrám je připomínkou zranění z dětství. Když si jednou hrála venku u jezera, uklouzla a spadla do něj. Hlavou ale bohužel zrovna narazila na kámen, ten herečku poranil. Po zranění jí zůstala drobná jizva, která Sandru nijak netrápí. Ani se s ní nijak netají.

     

    Co o sobě herečka Sandra Bullock prozradila v The Ellen Show? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Sandra Bullock v The Ellen Show • VIDEO: Youtube.com

  • Kate Middleton

     

    Vévodkyni Kate Middleton ostatní dlouho podezřívali, že za dlouhou čárou na pokožce, která jí vykukuje zespod dlouhých vlasů, stojí jejich umělé prodloužení. To však, jak se později ukázalo, není pravda. Místo toho má jít o jizvu po operaci, kterou Kate prodělala jako malá. O jaký typ operace konkrétně šlo, nikdy nezveřejnila.

  • Ed Sheeran

     

    Nepříjemně dopadl pro Eda Sheerana jeden z divokých večírků po koncertě. Za jeho bolístku ve tváři údajně může princezna Beatrice. Když v rámci bujaré zábavy z legrace pasovala Jamese Blunta na rytíře, netušila, že Ed v danou chvíli stojí přímo za ní. Rozmáchla se a mečem zasáhla populárního zpěváka přímo do obličeje. Dokonce se prý čepel jenom o kousek minula s jeho okem. Následky tak mohly být daleko horší. Protože byla rána poměrně hluboká, přivolali hosté na večírku sanitku. Ed zranění ustál s velkým nadhledem a princeznu, která byla z celé události pochopitelně nešťastná, ještě uklidňoval. Od té doby má na tváři jizvu, která mu ve slibně rozjeté kariéře nijak nepřekáží.

  • Kylie Jenner

     

    Modelka Kylie Jenner se se svým šrámem na noze netají. Jizvu má od dětství, a dokonce ji sama považuje za svou nepostradatelnou kamarádku. Když bylo Kylie pět let, hrála si se sestrou na schovku a poranila se při tom o ostrou tyč. Modelka umí přijímat své tělo takové, jaké je, tedy i s jizvou, což mimo jiné dokazuje ve svých postech na Instagramu.

     

  • Keanu Reeves

     

    Hvězda akčního filmu John Wick, jež se zanedlouho opět objeví v jeho pokračování v českých kinech, vyhledává nebezpečí i ve svém soukromí. Keanu Reeves miluje jízdu na motorce, což se mu jednoho dne v roce 1988 málem stalo osudným. Neubrzdil zatáčku. Spadl a ošklivě se poranil. Po nehodě měl několik zlomených žeber, přišel o zuby a prodělal operaci, při které mu doktoři museli vzít slezinu, takže mu na břiše zůstala výrazná jizva. I když se herec prý v danou chvíli obával o svůj život, dodnes s oblíbenou jízdou na motorce nepřestal.

     

  • Tina Fey

     

    Památku na dětství v podobě jizvy má i americká herečka Tina Fey. Když byla malá, přiběhl k ní na zahradě neznámý kluk s nožem a pořezal ji na levé straně tváře. Podle všeho ale Tina dnes žádným traumatem z  útoku netrpí. Kdyby ji občas kvůli jizvě nežádali filmoví tvůrci, aby se před kameru natočila obráceně, umělkyně by o ní už nejspíš ani nevěděla.

     

  • Jason Momoa

     

    Herec Jason Momoa v roce 2008 odpočíval v jedné losangeleské kavárně, když ho z ničeho nic napadl neznámý muž. Praštil ho sklenicí a ošklivě poranil. I když se umělec nakonec zdárně ubránil, musel být ošetřen lékaři a podrobit se operaci. K zašití rány bylo potřeba neuvěřitelných 140 stehů. Útočníka se později policii podařilo dopadnout a byl odsouzen k pěti letům ve vězení. Z toho, že filmovému hrdinovi zůstal na obličeji šrám, si on sám nic nedělá. Ba naopak. Později se ukázalo, že se díky tomu hodí na celou řadu rolí, a jizva mu zaručuje větší šanci na konkurzech do akčních filmů. Portfolio Jasona Momoy se později rozšířilo o množství zajímavých dobrodružných snímků, jako je Aquaman.

     

  • Kristýna Leichtová

     

    Také čeští umělci se občasným poraněním nevyhnou. Mezi nimi je Kristýna Leichtová, kterou si diváci pamatují například ze seriálů Comeback a Gympl s (r)učením omezeným. Hereččina jizva pod okem pochází z jejího raného dětství v jeslích a má co dělat s první láskou. Údajně byla neopětovaná a šrám na tváři umělkyně je toho důkazem. V současnosti si z toho Kristýna už dělá jen legraci a na celou událost vzpomíná s úsměvem.

     

  • Týnuš Třešničková

     

     

    Nešťastná událost, která měla za důsledek rozsáhlé popáleniny horní poloviny těla, postihla slavnou youtuberku a influencerku Týnuš Třešničkovou v jedné restauraci na dovolené v Turecku. Ohnivá barmanská show se zvrtla natolik, že výbuch hořlavé směsi zasáhl Týnuš a několik dalších hostů přímo do obličeje. Influencerka musela být ihned převezena do tamní nemocnice, kde strávila několik měsíců. Nyní už je opět v plné síle a podle svých slov si z popálenin hlavy, rukou, krku a dekoltu už tolik nedělá, protože jde především o estetickou záležitost. Je především vděčná, že celý incident přežila ve zdraví a bez ztráty zraku.

     

  • Jay Leno

    V roce 2022 utrpěl těžké popáleniny také známý americký moderátor, komik a sběratel aut Jay Leno. V jeho garáži vzplálo při požáru benzinu jedno auto z jeho sbírky aut. Moderátor utrpěl vážná zranění levé tváře, zrak mu incident naštěstí nepoškodil. Známý komik se k celé nešťastné náhodě postavil statečně a pozitivně. „Utrpěl jsem vážné popáleniny při požáru benzinu. Jsem v pohodě. Potřebuju týden nebo dva, abych se znovu postavil na nohy,“ svěřil se pro web Variety krátce po nehodě. A jak to vypadá, nyní už je oblíbený bavič v pořádku a znovu vystupuje.

     

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.