Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nahota a obscénnost! Celebrity už roupama nevědí, co by...!

14. února 2023 | 06:00

Zpěvák Sam Smith v posledních pár týdnech budí velký rozruch svým novým videoklipem k písničce I´m Not Here To Make Friends, tedy "nejsem tu, abych si dělal přátele", která z něho příznačně učinila v mravných vodách internetu nepřítele číslo jedna. Ale je jeho videoklip opravdu něco tak nevídaně obscénního, že bychom se nad tím měli pozastavovat?

Možná je to opravdu už moc a sexuálních narážek a scén je tam tolik, že má internet pravdu, že je to vážně „přesexualizované“. Možná jsme jen všichni už zvyklí na ledacos, protože videoklipy Madonny nebo Miley Cyrus a dalších celebrit také zrovna nejsou cudné. Otázkou je, jestli je to opravdu nutné, produkovat takováhle „umělecká“ díla, přece jen bychom mohli být trochu soudní. Nemusíme šokovat za každou cenu, ne?

Video se připravuje ...
Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež ji zakázal koncerty v Itálii • VIDEO: Videohub

V době, kdy pravidla v podstatě neexistují, každý může být, kým chce, mužem, ženou, gayem, lesbou, nebinárním jedincem, zkrátka čímkoliv, a ani na společenský bonton se nedbá tak jako dříve, se asi nemůžeme divit, že tato svoboda vede k různým divočinám. Na jednu stranu je to určitě v pořádku, je to svobodné vyjadřování, kdo nechce, ten se na to dívat nemusí. Nejvíc se ale řešilo především to, že by obsah takových videí měl být zamčen pro všechny, kteří ještě nedosáhli plnoletosti nebo alespoň věku patnácti let, protože to rozhodně není podívaná pro děti.

Názorů je mnoho a takových skandálních videoklipů bude pravděpodobně v budoucnosti přibývat, protože bude nutné něco takového ještě "trumfnout". Lidé jsou schopni mnoha věcí, nad kterými zůstává rozum stát, aby se proslavili nebo na sebe upoutali pozornost. A ve světě celebrit je pozornost a sledovanost základním stavebním kamenem. Uvidíme, kam to ještě zajde a co všechno nás v budoucnu čeká. Podívejte se v naší fotogalerii, jak odvážné jsou známé osobnosti a že se rozhodně nestydí odhalit mnohé.