Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Statečné celebrity a kožní nemoci: Slavní neztrácí úsměv ani s vitiligem či alopecií

  • Celebrity, které trpí autoimunitním onemocněním kůže
    5. března 2023 | 06:00

    Nemoc jim vzala vlasy, někdy je ke všemu omezila v sociálním životě, přesto neztrácejí úsměv. Statečné celebrity, které trpí vážným onemocněním kůže, ukazují, že zvládají překonat i nečekané zdravotní problémy. Které slavné osobnosti se úspěšně perou s autoimunitní chorobou?

    Svou upřímností a nezlomností inspirují všechny, kteří se potýkají s podobnými potížemi. Vypadávají jim vlasy, mizí obočí nebo nemohou vyjít na přímé sluníčko. Donedávna přitom o jejich strastech neměl téměř nikdo ani tušení. Oni však fungují dál a neztrácejí optimismus. O kterých známých tvářích je řeč?

  • Moderátor Tomáš Drahoňovský přišel o vlasy i obočí

    Bývalý moderátor České televize loni zaskočil své fanoušky na sociálních sítích fotografií bez vlasů, vousů i obočí. Rozhodně ovšem nešlo o žádný stylistický pánský výstřelek. Ikona ČT 24 se svěřila, že jí byla diagnostikována autoimunitní choroba jménem alopecie. Nemoc se může spouštět stresem, stejně tak vzniká i jako přehnaná imunitní reakce na určitý podnět. Moderátor se domnívá, že v jeho případě mohlo být spouštěčem očkování. Ani tak ovšem neztratil svůj pozitivní nadhled a potřebný smysl pro humor. „Dejte na mě, řasy a obočí byly naposledy cool ve 20. století!,“ zavtipkoval na začátku své zpovědi na instagramu bývalý zpravodaj. V současnosti se už ale začal znovu těšit z rostoucího obočí a návratu prvních vlasů. Vypadá to, že biologická léčba, které se usměvavý Tomáš podrobil, skutečně funguje. Nezbývá, než mu držet palce, aby si nadále vedl tak dobře a neztrácel optimismus.

    Co prozradila influencerka Veronika Biasiol o své nemoci? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Krásná modelka Veronica Biasiol přiznala vzácnou nemoc! 4 roky tajila vitiligo • VIDEO: Markéta Reinischová

  • Jordan Haj se kvůli ztrátě vlasů stáhl do ústranní

    Také českého muzikanta a herce Jordana Haje trápí alopecie. Herec původně s hustými uhlovými vlasy se kvůli tomu údajně nejdříve bál chodit do společnosti. Nyní se ale rozhodl se se svou chorobou přestat tajit jednou pro vždy. „Na hlavě se mi objeví kolečka bez vlasů a bez kořínků cca ve velikosti žloutku a ty se pak rozšiřujou až do velikosti XY, jak se jim chce, a já se cejtím jak netvor, což nikdo to pod těmi ostatními vlasy, delšími a správně naaranžovanými, nevidí, ale já o tom vím... úplně vypsychlej z toho, aby nezafoukalo... netušíc, jak moc se to tentokrát rozšíří...,“ popsal hudebník svůj boj s autoimunitní chorobou na svém instagramu.

  • Keiře Knightley se alopecie zlepšila po porodu

    Náhlé a výrazné vypadávání vlasů se týkalo i herečky Keiry Knightley. Dokonce kvůli tomu musela pět let nosit paruky. Vše se ale zlepšilo poté, co umělkyně přivedla na svět svého prvního potomka. Nyní ji podle jejích slov prý naopak trápí hustější a neposedné vlasy, které se jí občas cuchají do nepoddajných dredů.

  • Herečka Jady Pinkett Smith bojuje za osvětu

    Do veřejného konfliktu s kolegou se kvůli alopecii dostal v přímém přenosu také Will Smith. Vypadáváním vlasů a ochlupení těla trpí jeho manželka herečka Jady Pinkett Smith. Moderátor Chrise Rock během předávání prestižních filmových cen Oscar neudržel svůj ostrý humor komika na uzdě a udělal si legraci z holé hlavy hercovy manželky. Toho později hořce litoval, protože herec neváhal vstát ze svého místa a neempatického komika udeřil přímo před očima diváků do tváře. Herec kvůli tomu dostal desetiletý zákaz účasti na předávání Oscarů, a to i přesto, že se opakovaně omluvil. Pocity, které v něm manželčina nemoc vyvolává, se ale dají pochopit. Ta se za chybějící vlasy nestydí, nebojí se ukázat ve společnosti, a jde tím příkladem všem ostatním ženám se stejnou chorobou.

  • Kristin Davis ze Sexu ve městě vlasy z ničeho nic prořídly

    Hvězda Sexu ve městě Kristin Davis se přiznala, že i ona se jeden čas potýkala s mírnější formou alopecie. I když příčinu připisuje především věku, jak sama Kristin přiznává, její vlasy už zdaleka nejsou v takové formě, jako tomu bylo kdysi při natáčení prvních řad seriálu. „Moje vlasy prostě nebyly, co bývaly. Byly velmi jemné, už se mi nelíbily, nezbyly mi skoro žádné... Nedělala jsem si s tím starosti, ale když jsem se pokoušela s tím něco dělat nebo jsem musela někam jít, říkala jsem si: ‚Kde mám vlasy?‘,“ svěřila se herečka, která se nedávno stala ambasadorkou luxusní vlasové kosmetiky Volaire společnosti Junee Brand, v rozhovoru pro web wwd.com.

  • Jon Cryer bere plešatění s humorem

    Kvůli alopecii přišel o své vlasy i herec ze sitcomu Dva a půl chlapa Jon Cryer. Ten se snaží brát svoji nemoc s potřebným nadhledem a ze své plešatosti si zvládne udělat občas i legraci. Image si vylepšuje za pomoci šikovných vizážistů, kteří mu na hlavě vykouzlí alespoň pár drobných vlasů. Ve skutečnosti však herec nemá téměř žádné.

  • Modelky Tyru Banks a Naomi Campbell poznamenala práce v modelingu

    Supermodelky Naomi Campbell a Tyra Banks velice pravděpodobně doplatily na své náročné povolání. Neustálý stres, ale i rozsáhlé úpravy kadeří si vybraly svou daň. Tyra Banks prohlásila, že na vině bylo v jejím případě psychické napětí z pracovního vytížení a psaní knihy. Naomi Campbell se zase začala objevovat lysá místa na hlavě v důsledku neustálého prodlužování vlasů.

  • Veronika Biasiol a další české celebrity trpí vitiligem

    S nebolestivou avšak nepříjemnou autoimunitní nemocí vitiligo se potýká známá influencerka Veronika Biasiol. Jedná se o poruchu způsobující ztrátu melanocytů, buněk vytvářejících kožní pigment. Na kůži se v důsledku toho tvoří světlé skvrny, zvětšují se při pobytu na přímém slunci. Nejen kůže, ale též chloupky rostoucí v daném místě ztrácejí původní barvu. Vitiligo postihlo například krále popu Michaela Jacksona. Z českých filmových hvězd trpí vitiligem třeba herečka Lenka Krobotová a moderátor Jiří Krampol.

    Infuencerka Veronika Biasiol se s nemocí srovnávala čtyři roky, nyní už se s ní ale smířila, a nebojí se ukázat na veřejnosti v odvážných outfitech. O svých problémech hovoří v podcastech a na sociálních sítích, kde se snaží motivovat a povzbuzovat ostatní pacienty s touto chorobou. Sama jim jde příkladem a dokazuje, že se nemají za co stydět. V soukromí jí dodává sílu přítelkyně, kterou si diváci pamatují z reality show Surviver, Bára Mlejnková.

  • Winnie Harlow dodává sílu lidem po celém světě

    Nejen Veronice Biasiol, ale i ostatním lidem trpícím vitiligem po celém světě dodala kuráž topmodelka Winne Harlow. Sebevědomá modelka jamajsko – kanadského původu se proslavila díky soutěži Amerika hledá topmodelku v roce 2014. Od té doby se stala v modelingu velice slavnou a žádanou. Za své tělo poznamenané autoimunitní chorobou se nestydí a dodává kuráž nejen sobě, ale i lidem se stejnou nemocí.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.