Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Padesátka je lepší než dvacítka: Těchto 5 světových i českých supermodelek to dokazuje

  • Modelky, které vypadají po padesátce ještě lépe
    17. února 2023 | 06:00

    Zoufáte si někdy nad tím, že čas zkrátka nezastavíme? Zkuste se na to dívat z opačné stránky. Věk je přece jenom číslo! Ba co víc, zralé ženy se mohou cítit lépe než kdejaké dvacítky. Inspirujte se slavnými topmodelkami, které s přibývajícím věkem neztrácí šmrnc ani úspěch.

    Jsou stále přirozené, obejdou se bez botoxu a za drobné vrásky se nestydí… Zralost jim zkrátka sluší. Tyhle úspěšné ženy dobývají svět modelingu nehledě na to, že mají padesátku na krku. Můžou za to jejich moudrost, zkušenosti i vybraný vkus. U kterých slavných supermodelek je možné hledat motivaci?

  • Helena Christensen (54)

    Autor: Profimedia

    Modelka dánsko-peruánského původu Helena Christensen se na přehlídkových molech začala objevovat od devadesátých let a díky svému exotickému vzhledu okamžitě sklízela obrovský úspěch. Supermodelka byla jedním z andílků značky Victoria's Secret, na kontě má stovky úspěšných focení pro světové značky. Ale ani po padesátce Helena nezahálí. Loni nafotila kampaň The Icons, kde se ukázala ve spodním prádle. Světová supermodelka chce světu ukázat, že ani po padesátce nepatří do starého železa. A je nutné zmínit, že se jí to daří. O pracovní nabídky rozhodně nemá nouzi. Nyní je charismatická padesátnice tváří britské módní značky Karen Millen.

    Které české modelky dobyly svět? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

  • Cindy Crawford (56)

    Autor: Profimedia

    Americká herečka a supermodelka Cindy Crawford dala najevo, že bojovat s krizí středního věku není žádná slabost. I pro modelku, která se v devadesátkách ocitla v první šestici oficiálně označených supermodelek, může být náročné udržet si upřímný optimismus. O to spíš ale může být úspěšná kráska vzorem pro dámy po padesátce. Jak se přiznala v rozhovoru pro floridský časopis Haute Living, se strachem ze stárnutí se rozhodla bojovat a vyšlo to. S pomocí koučky našla cestu, jak si i nadále užívat života. I když se modelingu v současnosti věnuje už jen příležitostně, vypadá stále skvěle.

  • Naomi Campbell (52)

    Autor: Profimedia

    Britská modelka Naomi Campbell se drží na výsluní už od svých patnácti let. V osmdesátých a devadesátých letech patřila mezi tři nejžádanější světové modelky a dočkala se stejně jako její kolegyně Cindy Crawford oficiálního zařazení mezi supermodelky. Naomi ukazuje, že ani po padesátce není nutné se vzdávat svého náročného povolání. I v současnosti se supermodelka pohybuje po přehlídkových molech a věnuje se také herectví a moderování. Na kanále YouTube má vlastní talk show No Filter With Naomi, v níž se prostřednictvím rozhovorů s osobnostmi z módního průmyslu snaží propagovat přirozenost a rozmanitost.

  • Pavlína Pořízková (57)

    Autor: instagram

    Vůbec první česká světová topmodelka Pavlína Pořízková vyznává přirozenost a stále jí to sluší. Svou osobností a charismatem si podmanila světová přehlídková mola. Pavlína to nepřehání s botoxem ani plastikami. Raději zdůrazňuje svou vyzrálost a vybraný vkus. Svým elegantním vzhledem, který zdobí šediny i pár drobných vrásek, dává najevo, že se za svůj věk nestydí. Nedávno se také objevila na titulce prestižního magazínu Vogue a nebojí se postavit se před fotoaparát jen ve spodním prádle a fotografie zveřejnit na sociálních sítích. Nutno podotknout, že tak štíhlou a vypracovanou postavu má jen málokterá mladá dívka.

  • Simona Krainová (49) a Yvona Maléřová (54)

    Autor: Dieta/Lucie Robinson

    Modelce Simoně Krainové, kterou si pro spolupráci v roce 1989 na castingu vybrala prestižní pařížská agentura Madison Models, bude letos padesát. Simona ale zřejmě zdědila dobré geny. Nejenže nemá téměř žádné vrásky ani šediny, ale má i podobně půvabnou starší sestru Yvonu. Ta sice normálně pracuje na poště, ale díky sestře nedávno alespoň přičichla k náročnému světu modelingu. A ničemu nevadí ani fakt, že už je babičkou. Sestry společně nafotily několik projektů a je viditelné, že na sobě hodně pracují. Mají vypracovanou postavu a stárnutí na nich není znát.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.