Středa 15. května 2024
Svátek slaví Žofie, zítra Přemysl
Polojasno 23°C

Dvě excentrické blondýnky slaví narozeniny. Co o Kratochvílové a Nesvadbové říkají čísla a hvězdy?

14. ledna 2024 | 06:00

14. ledna slaví své narozeniny dvě ženy. Krásné, charismatické, talentované, typově výrazné blondýnky, které oplývají nejen šarmem, ale i jistou dávkou nespoutanosti a šokující upřímnosti. Jednou z nich je fenomenální zpěvačka Jana Kratochvílová, druhou spisovatelka Bára Nesvadbová proslulá vztahovými eskapádami, jež otevřeně popisuje ve svých knihách. Jak na datum 14. ledna nahlíží astrologie a numerologie, co mají obě ženy společného a jaký pro ně bude rok 2024?

Šokující, nespoutaná, ezotericky laděná Jana Kratochvílová

První ze dvou jmenovaných oslavenkyň je Jana Kratochvílová, která narozeniny neřeší nebo si je slaví, kdy chce. Tato fenomenální zpěvačka se velmi proslavila v 70. a 80. letech svými písničkami jako například V stínu kapradiny, Copánky, Dlouhá bílá žhnoucí kometa, Milování za svítání. Každá z jejích písniček se okamžitě stala hitem a Jana překvapila svou nezkrotnou energií, kouzlem osobnosti, všestranným hudebním, pěveckým i pohybovým talentem a velkým hlasovým rozsahem. Bohužel však po emigraci do Anglie v roce 1983 její kariéra v Československu skončila.

Prosadila se ale v zahraničí, kde se vždy pohybovala po boku svého životního partnera Jiřího Hrubeše, bubeníka kapel Pražský výběr a Žlutý pes. Jana přijala spoustu uměleckých jmen a se svou kapelou nazvanou Iluminati koncertovala po celé Velké Británii. Po revoluci se vrátila a začala vystupovat i u nás, a to v originálních kostýmech a se zcela nespoutaným chováním, jimiž bavila, šokovala publikum či imponovala spoustě diváků. Natočila další alba, mezi novější hity patří také krásná písnička Růží princezna.

Autor: Blesk

Jak na zpěvačku nahlíží astrologie a numerologie?

Jana je ve svých čerstvých 71 letech stále krásná, svěží a plná energie, což je pro ženy narozené ve znamení Kozoroha typické. Z hlediska astrologie je typická Kozorožka, která však s ohledem na další planetární konstelace patří mezi geniální, výstřední a originální osobnosti, rovněž vysoce citlivé a extrémně vnímavé. Její způsoby a vystupování v šokujících kostýmech nejsou jen projevem extravagance a exhibicionismu, ale také vysoké osobní odvahy a jsou projevem spontánnosti a svobodné originality s určitým záměrem. Je to osobnost, která se nikdy nenechá do ničeho nutit, má své vlastní jasně postavené názory a je svým způsobem nepřizpůsobivá. Letošní rok 2024 bude pro Janu především pracovní.

Lidé narození 14. dne v měsíci bývají velmi otevření v komunikaci, nezávislí, spontánní, milují svobodu a změnu. Jsou činorodí, mají rádi výzvy, neradi se nudí, někdy se chovají až příliš impulzivně a zbrkle, jsou vznětliví, podráždění, nepřizpůsobiví a vždy potřebují mít poslední slovo. Mají ale také velké kouzlo osobnosti, jsou vnímaví, cílevědomí, pracovití, ale příliš svéhlaví a nepřipouští názory druhých. A tohle všechno mají obě ženy – zpěvačka Jana Kratochvílová i spisovatelka Bára Nesvadbová – společné.

Tip na video: Bára Nesvadbová o focení se Saudkem: Jsem stydlivá, ale fotky mám! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Krásná spisovatelka Bára Nesvadbová

Druhou zmiňovanou ženou je dcera psychiatra a autora vědeckofantastické literatury Josefa Nesvadby. Bára vystudovala žurnalistiku a působila jako šéfredaktorka několika prestižních časopisů. Je velmi inteligentní, plynule ovládá několik jazyků, je aktivní v mnoha ohledech, zapojuje se také do charitativních projektů. Píše knihy, v nichž se otevřeně vyjadřuje o vztazích a sexu, přičemž nezastírá, že často čerpá ze svého vlastního života. Na motivy jejích knih bylo rovněž natočeno několik filmů. Věnuje se i návrhářské činnosti. S politikem Karlem Březinou má dceru Bibianu.

Ač Kozorožka, Bára má spoustu planet umístěných v okolních znameních Vodnáře a Střelce, což předurčuje její nezávislou a průbojnou povahu. Tu navíc podporuje životní číslo jedna, které získáme součtem všech čísel z data narození. Bára je tedy především velmi ambiciózní, aktivní a vždy si půjde za svým. Má své sny a cíle, které se nebojí si plnit. Je velmi upřímná, otevřená a přímočará, což jí umožňuje se také otevřeně vyjadřovat ve svých knihách a na veřejnosti. Jsou patrné i její vysoká inteligence, jazykové nadání a velká míra kreativity. Pro Báru bude letošní rok 2024 z hlediska numerologie poměrně aktivní a plný změn.

Autor: Taťána Kročková