Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Vendula odhalí Pavlovo tajemství, které s ní pořádně zamává!

Video se připravuje ...
Tento týden v Ulici: Jak se provalí celá pravda o Soně?
VIDEO: Voyo
15. ledna 2024 | 06:00

Tento týden dojde k zemětřesení na uličním gymnáziu, kde ještě více přituhne kvůli kyberšikaně Magdy. S nepříjemnostmi se bude ale potýkat i Vendula, která propadne panice kvůli ztracenému snubnímu prstenu. Tak moc se bude snažit vše napravit, až při tom odhalí jedno velké Pavlovo tajemství, jež s ní pořádně zamává. Oč půjde a kdo bude řešit staré nevyřešené vztahy, ačkoliv se zdály být uzavřenou záležitostí? Ulice bude přinášet další příběhy svých hrdinů opět od pondělí do pátku v obvyklém čase.

Kyberšikana sílí ve své intenzitě

Čelit neznámému zlu je občas téměř nemožné. Ovšem Magda na to není naštěstí sama. Do vyhrocené situace ve škole zasáhnou nejen studenti v čele s dvojčaty Matějem a Markem Dvořákovými, ale také ředitelka na mateřské Irena Landová, kterou napadne jedno překvapivé a podle ní i velmi elegantní řešení, jak vše rychle uzavřít. Přestože tím chce pomoct hlavně Magdě, považuje svůj návrh za výborný pro všechny zúčastněné. Samotná Magda si tím ale tak jistá není. Proč? V čem je háček? A jak se Magdě podaří odhalit strůjce nevybíravé kampaně namířené proti ní?

Výročí svatby jako noční můra

Výročí svatby je obvykle důvodem k oslavě. U Venduly se naopak stává noční můrou kvůli ztracenému snubnímu prstýnku. Mladá paní Pelcová začíná panikařit, bojí se chvíle, kdy na to manžel Pavel přijde, protože si dovede živě představit jeho reakci. O co více se nervuje, o to větší šok ji však nyní čeká. Náhodou totiž zjistí, že ani u Pavla není vše takové, jak se na první pohled zdá, že i on má svá překvapivá tajemství… Co Vendula odhalí? Co by ji ve snu nenapadlo?  

Rodinné trable

Mohou spolu rodiče a dospělé děti mluvit o všem naprosto otevřeně? Bára a Michal nejsou slepí, vidí, že se s rodiči něco děje. Atmosféra doma by se dala pomalu krájet, i když se rodiče snaží tvářit, že je vše v nejlepším pořádku. Báře to už nedá a na rovinu se zeptá táty, jestli se něco nestalo. Přímé odpovědi se však nedočká, což jen zvýší její obavy. Když se navíc dozví překvapivou informaci od máminy kolegyně z práce, začne si dělat o mámu ještě větší starosti… Proč se Iva nakonec sesype? Co již neustojí? A jakou roli nechtěně sehraje právě Bára?

Když se minulost ozve

Vztahy rodičů a dospělých dětí bývají občas hodně komplikované. Své by o tom mohl vyprávět také Jiří Herman, pokud by tedy chtěl. Jenže právě rodina je téma, které Jirka před dvaceti lety uzavřel, a nehodlá na tom nic měnit. Pro sebe to má vyřešené, tím to u něj končí. Ovšem pro Gábinu to je nepochopitelné tabu, jež se najednou mezi ně vklínilo a jež ona nedokáže jen tak akceptovat… Proč? Co si o tom myslí? A jak na to zareagují její rodiče, kteří teď nemíní zůstávat stranou dění?

Vanda toužící po lepší pracovní pozici

Spokojenost v práci není samozřejmostí, zvláště pokud se realita diametrálně liší od původních očekávání. Vanda nyní prožívá jedno velké rozčarování za druhým právě kvůli práci. Opět se cítí méněcenná v porovnání s Blankou, Luďkem a jejich blízkými. Zároveň začíná mít až po krk pozice obyčejné asistentky, od níž se neočekává žádné vlastní myšlení a názor. Ráda by se vrátila k Luďkovi na komoru, a tak na tom začne nenápadně, zato hodně intenzivně pracovat… Jak chce přesvědčit Luďka, že ji na komoře opravdu potřebuje? A jaké ženské zbraně k tomu použije?

Na ukázku nových dílů se podívejte v úvodním videu. 

Autor: Žaneta Podlahová