Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kristína Svarinská (34): Na terapie chodím osm let

11. ledna 2024 | 06:00

Uhrančivá slovenská herečka, která jde u nás z role do role, nerada příliš odkrývá soukromí. Na druhou stranu ale upřímně promluvila o ztrátě maminky i o tom, že nedá dopustit na terapie.

Kristínu možná máte uloženou v paměti jako horkokrevnou Gabiku ze seriálu Osada či jako krásku Táňu z minisérie Volha. V kinech právě teď běží snímek Lítá v tom, kde je jejím partnerem (už podruhé) Kryštof Hádek. O něm říká, že je takové její kinder surprise. Co tím myslí? Jak jí jde lhaní? A proč ráda cestuje sólo?

MINI VIZITKA

- Narodila se 14. května 1989 v Bratislavě.
- Vystudovala jazykové gymnázium.
- Poprvé se objevila před kamerou v jedenácti letech.
- Hraje v českých i slovenských filmech (Teroristka, Střídavka, Srdce na dlani, Lítá v tom, Bezva ženská na krku), pohádkách, seriálech (Osada, Volha, Sestričky atd.).
- Je svobodná.  

V Česku se z vás mužům podlamují kolena, vaše role bývají hodně sexy. Štvalo vás někdy, že vás lidi vnímají hlavně touhle optikou?

Určitě je příjemné vědět, že se lidem líbíte. Ale neurčuje to moji hodnotu, není to něco, co považuji za osobní úspěch. Vždycky jsem ráda, když ostatní ocení moje jiné kvality – ať už herecké nebo povahové. Vizáž se přeceňuje, je to nepodstatné.

Umíte lhát? Napadá mě to v souvislosti s filmem Lítá v tom, kde hrajete striptérku, kterou právě milosrdná lež propojí s mužem absolutně jiné povahy…  

Tip na video: Blesk Podcast: Hádek k sobě bývá kritický. Co si vytkl v komedii Lítá v tom?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: pdc, bp, Marek

Nemyslím, že jsem dobrá lhářka. Určitě ne v dlouhodobém horizontu. Ale samozřejmě jsem asi někdy zalhala. Dobře však vím, že to člověka vždycky doběhne.

Existují podle vás případy, kdy se nad lhaním dají přivřít oči?

Každý to má nastavené jinak. Já si myslím, že je rozdíl lhát účelově a například ne vždy říkat celou pravdu. Když vám třeba babička navaří po dlouhé době jídlo, které vám ale fakt nechutná, pak je určitě dovoleno říct: „Babi, je to fantastické.

Temperamentní striptérka Natálie ve zmíněném snímku skončí opuštěná, těhotná, bez práce, bez peněz. Ocitla jste se někdy sama v podobně šílené situaci?

Až v takové rozhodně ne, ale i můj život se pohybuje v sinusoidách, které s sebou nesou hraniční situace, ale s přibývajícím věkem a zkušenostmi se s nimi vypořádávám s větším klidem a nadhledem.

Už podruhé jste se na filmovém place potkala s Kryštofem Hádkem. Kdesi jste zmínila, že on je vaše kinder surprise. Co si pod tím můžeme představit?

Kryštof je můj oblíbený člověk. Kromě toho, že je to jeden z nejlepších herců, které máte, je to fantastická lidská bytost. No a kinder surprise znamená, že mě nikdy nepřestane překvapovat a že mě to s ním baví víc a víc.

Lítá v tom (2023)

Tchyni vám hrála Taťjana Medvecká, jak jste si sedly?

Skvěle. Paní Medvecká je výjimečná, energická, fascinující žena a já mám opravdu štěstí, že můžu hrát po boku vašich hereckých es. Navíc obě fandíme stejnému fotbalovému týmu, takže jsme hned věděly, že to mezi námi bude dobře ladit.

Evidentně jste pořád jednou nohou u nás a druhou doma, na Slovensku. Není to neustálé přemisťování únavné? Nebo to berete jako druh cestování, které máte ráda?

Únavné to může být, ale tenhle rok bylo přesouvání méně. Práce na Slovensku bylo víc, takže jsem zase tolik nependlovala. Jako cestování to ale vůbec nevnímám, tohle je vždy spojené pouze s prací, a ne s relaxem nebo oddychem.

Ale když máte volno, vyrážíte ráda za hranice sólo. Co je na tom nejlepší? A nebojíte se někdy?

Nebojím, necestuji do riskantních oblastí. Vždy je to maximálně bezpečné. Na sólo cestách mi vyhovuje čas, který mám jen pro sebe, s nikým nemusím nic řešit, nemusím se nikomu přizpůsobovat. Moje práce je o času stráveném s lidmi, takže cítím potřebu být jen sama se sebou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...