Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

4 nej šaty letošní StarDance podle návrháře Romana Šolce! A koho tipuje na vítěze?

Video se připravuje ...
StarDance 2023: 4 NEJ podle designéra kostýmů Romana Šolce
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
12. prosince 2023 | 06:00

Letošní řada StarDance je téměř u konce, a tak je na čase se poohlédnout za těmi „nej“ z pohledu kostýmního výtvarníka Romana Šolce, jenž oblékal nejen soutěžící této sezony. Jaké šaty mu dělaly největší potíž, ke kterým si vytvořil ten největší vztah a kdo je podle něj – jakožto bývalého profesionálního tanečníka – horkým favoritem na vítěze?

Horký favorit na vítěze

Roman Šolc, jenž se stal ústřední osobou garderoby letošních účastníků oblíbené taneční show StarDance, využívá ve své nynější profesi kostýmního výtvarníka dřívějších zkušeností. Sám byl totiž profesionálním tanečníkem, v letech 2001 až 2004 působil v baletu Národního divadla v Praze a získal několik prestižních cen i nominací. Nešlo nám proto nezeptat se na jeho „nej“ vzhledem k šatům a nepochybně také na jeho tip na vítěze této řady. „Já si myslím, že vyhraje Eva Adamczyková. Je to talent, ona je výborná,“ nechal se slyšet Roman Šolc.

Na fotografie ze StarDance se podívejte v galerii. 

Nejsložitější šaty

Pro kostýmního výtvarníka Romana Šolce byly největším oříškem šaty na ča-ča pro Evu Adamczykovou a Jakuba Mazůcha. „Zelené sako mělo dvě podšívky a Eva měla opasek, ze kterého pak vylítly třpytky. Nejsložitější tak bylo vymyslet systém toho pásku, aby z toho třpytky vylítly,“ sdělil kostýmní výtvarník.

Nejkrásnější šaty

„Myslím, že se velmi povedly šaty paní Chýlkové, kde jsme malovali noty na šifon,“ vysvětlil designér proces výroby okulibých šatů z počátečního dílu letošní show StarDance.

Co dále prozradil Roman Šolc? Na to se podívejte v úvodním videu!

Autor: Tereza Víchová, Žaneta Podlahová